Inwoners van Rotterdam kunnen hun afval, grofvuil en bruikbare tweedehandsspullen gratis inleveren op het milieupark. Rotterdam telt zeven milieuparken.
Afval bevat veel waardevolle materialen die opnieuw te gebruiken zijn. Soms wordt iets in zijn geheel hergebruikt, zoals kleding of meubels. Andere soorten afval worden uit elkaar gehaald zodat de materialen hergebruikt kunnen worden. Het zink uit oude batterijen kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het maken van dakgoten.
Maatregelen coronavirus
- De Rotterdamse milieuparken zijn alleen toegankelijk voor inwoners van Rotterdam. Hier wordt extra op gecontroleerd
- Ook op de milieuparken houden we minimaal 1,5 meter van elkaar
- Kom zoveel mogelijk alleen, behalve als u echt zware spullen heeft die u niet alleen kunt tillen
- Huishoudelijk restafval (vuilniszakken) kunt u op het milieupark niet kwijt
- Sorteer thuis vast uw afval. De belangrijkste afvalgroepen zijn: hout, tuinafval, kunststof en puin (beton of stenen). Zo kunt u op het milieupark snel uw afval in de juiste containers gooien en wordt de wachttijd korter.
Extra controle
Direct als u op het milieupark komt wordt u om een identiteitsbewijs gevraagd, neemt u deze dus mee, zonder ID krijgt u geen toegang!
Aan de hand van uw BSN nummer controleren wij uw postcode. Wij waarborgen hierbij uiteraard uw privacy, uw gegevens worden niet opgeslagen en bewaard.
Afval gescheiden inleveren
Om afval echt opnieuw te kunnen gebruiken, vragen wij u om uw afval op de milieuparken gescheiden in te leveren. Er mogen niet te veel dingen bij het gescheiden afval zitten die er niet bij horen. Dat noemen we ‘vervuiling’. Als gescheiden afval te veel vervuild is, kan het niet worden hergebruikt. Daarom is het belangrijk dat u zorgvuldig te werk gaat bij het scheiden van afval op onze milieuparken.