HomeNesselande INFO nieuwsStijgende energieprijzen: Nesselande verduurzaamt op hoge snelheid

Stijgende energieprijzen: Nesselande verduurzaamt op hoge snelheid

Invloed_energieprijzen_op_verduurzamen_woning

Bijna zeven op de tien Nederlanders die de woning in 2022 gaan verduurzamen, doen dit vanwege stijgende energieprijzen. Daarnaast is men bang de energierekening niet meer te kunnen betalen waardoor de kachel vaak uitblijft om energie te besparen.

Dit blijkt uit Duurzaam Wonen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 4.300 Nederlanders. Ook in de wijk Rotterdam-Nesselande wordt er sinds de corona-periode massaal verbouwd en verduurzaamd. Vooral de zonnepanelen zijn populair en januari 2022 heeft de gemeente Rotterdam de buitenverlichting vervangen door LEDs. Bovenal zijn het aantal elektrische laders in de buurt sinds 2021 flink uitgebreid.

Zes op de tien verwachten hogere energierekening

Bijna 60% van de Nederlandse huishoudens verwacht bij de volgende afrekening meer te gaan betalen voor gas en elektriciteit. De meest genoemde reden daarvoor is het stijgen van de energieprijzen en de daaraan gekoppelde belastingen. Minder dan 10% van de huishoudens denkt juist minder te gaan betalen. Deze groep heeft in de afgelopen 12 maanden de woning vaak al verduurzaamd.

Toenemende invloed op verduurzamen

De sterk gestegen energieprijzen hadden tot nu toe een relatief beperkte invloed op het besluit om te verduurzamen. Een kwart van de Nederlanders die de woning in 2021 verduurzaamde geeft aan dat deze stijging invloed heeft gehad.

Nederlanders die hun woning in 2022 gaan verduurzamen zijn sterker beïnvloed door de stijgende energieprijzen. Bijna zeven op de tien geven aan dat dit van invloed is geweest op hun besluit.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular