Om aandacht te vragen voor Wereld Aids Dag op 1 december is Rotterdam van 24 november tot 2 december elke avond en nacht in het rood gehuld. Met rood licht op vele bijzondere gebouwen toont de stad onder het motto ROTTERDAM ROOD haar betrokkenheid bij de Aids-problematiek.

Een unieke gebeurtenis, nergens ter wereld heeft een hele stad op deze manier kleur bekend.

Voor ROTTERDAM ROOD wordt Rotterdam centrum in het rode licht gezet. Het project maakt gebruik van de aanwezige verlichting van verschillende gebouwen en locaties in Rotterdam. Locaties die meedoen zijn onder andere NH Hotel Atlanta, Fortis Blaak, Bilderberg Parkhotel Rotterdam, Kunsthal, Schielandhuis, Euromast, Wereldmuseum, Havenmuseum, Maritiem museum, Laurenskerk, Stadhuis, ARMENIUS, Witte huis, Hofpleinfontein, Willemsbrug en de Erasmusbrug. Het rode licht wordt vanaf 21 november ondersteund door een abri-campagne in de stad. In deze abri-campagne wordt het rode licht verklaard en hiermee wordt ook op andere locaties in de stad aandacht gevestigd op Wereld Aids Dag.

ROTTERDAM ROOD is een initiatief van Stichting 16DJs. ROTTERDAM ROOD wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Rotterdam, OBR, GGD Rotterdam e.o., CITYTEC, CONCPT, Durex, Cook&Boon en SPdR.

Bron: www.16djs.nlDisclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelZie ginds komt de..
Volgend artikelHaal op tijd strooizout in huis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.