HomeActiviteiten Nieuws NesselandeStad verlicht voor Aids

Stad verlicht voor Aids

Om aandacht te vragen voor Wereld Aids Dag op 1 december is Rotterdam van 24 november tot 2 december elke avond en nacht in het rood gehuld. Met rood licht op vele bijzondere gebouwen toont de stad onder het motto ROTTERDAM ROOD haar betrokkenheid bij de Aids-problematiek.

Een unieke gebeurtenis, nergens ter wereld heeft een hele stad op deze manier kleur bekend.

Voor ROTTERDAM ROOD wordt Rotterdam centrum in het rode licht gezet. Het project maakt gebruik van de aanwezige verlichting van verschillende gebouwen en locaties in Rotterdam. Locaties die meedoen zijn onder andere NH Hotel Atlanta, Fortis Blaak, Bilderberg Parkhotel Rotterdam, Kunsthal, Schielandhuis, Euromast, Wereldmuseum, Havenmuseum, Maritiem museum, Laurenskerk, Stadhuis, ARMENIUS, Witte huis, Hofpleinfontein, Willemsbrug en de Erasmusbrug. Het rode licht wordt vanaf 21 november ondersteund door een abri-campagne in de stad. In deze abri-campagne wordt het rode licht verklaard en hiermee wordt ook op andere locaties in de stad aandacht gevestigd op Wereld Aids Dag.

ROTTERDAM ROOD is een initiatief van Stichting 16DJs. ROTTERDAM ROOD wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Rotterdam, OBR, GGD Rotterdam e.o., CITYTEC, CONCPT, Durex, Cook&Boon en SPdR.

Bron: www.16djs.nl

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular