HomeNesselande in de persStrand Nesselande in top 10 'Leukste stadsstranden van Nederland'

Strand Nesselande in top 10 ‘Leukste stadsstranden van Nederland’

Een zonnig Noorderstrand
Een zonnig Noorderstrand

Een stadsstrand is een kunstmatig of natuurlijk strand dat zich binnen de grenzen van een stad bevindt. Negeer vooral het politiekgekleurd nepnieuws over het strand dat al jaren een Blauwe Vlag voor schoon en veilig strand krijgt toebedeeld. Nesselande is een mix van deze twee vormen. Het is meestal aangelegd aan de oever van een rivier, meer, zee of ander waterlichaam dat zich binnen of in de nabijheid van een stedelijke omgeving bevindt.

Stadsstranden worden vaak gecreëerd om de inwoners van de stad een toegankelijke plek te bieden waar ze kunnen ontspannen, zwemmen, zonnebaden en recreëren zonder de stad te hoeven verlaten.

Deze stadsstranden kunnen verschillende faciliteiten en voorzieningen hebben, zoals zandstranden, ligstoelen, parasols, horecagelegenheden, sportvelden, speelplaatsen en soms zelfs zwembaden. Ze dienen als stedelijke recreatieplekken en kunnen helpen bij het creëren van een vakantiegevoel in een stadsomgeving, vooral in gebieden waar natuurlijke stranden niet direct beschikbaar zijn. Stadsstranden zijn populair in veel grote steden over de hele wereld als een manier om de levenskwaliteit van stadsbewoners te verbeteren en het stadstoerisme te bevorderen.

Dit zijn de 10 leukste stadsstranden van Nederland volgens Weeronline/Columbus travel:

1. Bekijk een filmpje in Utrecht

Van Strand Oog In Al wil je nooit meer weg – je kunt er genieten van speciaalbiertjes, livemuziek en filmvoorstellingen met draadloze koptelefoons. Kortom, het perfecte stranddagje.

2. Gooi een balletje op in Groningen

Vanuit het centrum zit je binnen een paar minuten met je kont in het zand op Stadsstrand Groningen. Je bent hier ook aan het goede adres voor een potje beach-volleybal of jeu de boules. Maar je kunt er natuurlijk ook van het zonnetje genieten. Kijk voor meer informatie op de website van Visit Groningen.

3. Leer suppen in Leeuwarden

Op zoek naar iets meer actie? Neem dan een SUP-les en ontdek de pittoreske binnenstad van Leeuwarden vanaf een board. Uitgesupt? Je zit je zo weer aan de bar voor een drankje.

4. Ga bootcampen in Zwolle

Wit zand, palmbomen en strandstoelen sieren in de zomer het Rodetorenplein in Zwolle. Maar het blijft hier niet bij zonnebaden; er staan ook plenty activiteiten op de agenda, waaronder bootcamp, yoga en kookworkshops. Kijk voor meer informatie op stadsstrand-zwolle.nl.

5. Plof neer in Almere

In de haven van Almere vind je een zwemstrand dat zich perfect leent voor een dagje niksen. Klap je strandstoel uit en geniet van het uitzicht op het Gooimeer, of neem een drankje de gezellige strandbrasserie De Jutter.

6. Woon een concert bij in Harderwijk

Het Harderwijkse strandleven speelt zich af rondom strandtent Walhalla. Ook op dit strand is weer genoeg te beleven, van een potje beachvolleybal tot leuke optredens.

7. Huur je eigen barbecue in Alkmaar

Genieten van de ondergaande zon met je voeten in het zand? Het kan in het centrum van AlkmaarStadsstrand De Kade heeft aan alles gedacht; op warme zomeravonden kun je zelfs je eigen barbecue huren om je vlees te garen. Genieten!

8. Haal een ijsje in Rotterdam

In het noordoostelijkste puntje van Rotterdam vind je het brede Strand Nesselande, waar je de massa ontloopt. Faciliteiten liggen op loopafstand, van een drogisterij tot een ijssalon.

9. Gooi de heupen los in Breda

Op het Bredase Belcrum Beach kun je onder andere terecht voor livemuziek van bands en dj’s. Op woensdag zijn er kinderactiviteiten terwijl de donderdag juist in het teken staat van senioren. Bekijk de agenda voor aankomende evenementen.

10. Ga het water op in Roermond

De Maasplassen bij Roermond vormen samen het grootste aaneengesloten watersportgebied van Nederland. Maar ook op het droge kom je aan je trekken. Je vindt er een groot scala aan beachclubs en ligstranden. Kijk voor meer informatie op de website van Hart van Limburg.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair