HomeActiviteiten Nieuws NesselandeStrand Noord Nesselande doet mee voor architectuurprijs

Strand Noord Nesselande doet mee voor architectuurprijs

Het veelbesproken Strand Noord Nesselande op de punt van de boulevard in Nesselande is ingediend voor een prijs. Het ontwerp kent losstaande waterwoningen in het watertje achter de plas. JMW architecten schrijft begin 2023:

Het plan bestaat uit 4 woningtypologiën; de steigervilla’s, strandhuizen, kadewoningen en appartementen in het Paviljoen. De kracht van het plan schuilt in de eenheid in de diversiteit. De 4 typologiën zijn naast de plek die ze in het stedenbouwkundige plan hebben ook onderscheidend in de woonbeleving en identiteit.

De 9 steigervilla’s zijn letterlijk omringd door water en generen het gevoel van een woonboot. Het contact met het water kan haast niet optimaler. De 6 kadewoningen die met hun split-level wonen de twee werelden van het land en water verbinden en de 15 strandhuizen die vanuit het duinlandschap als ‘scheepszeilen’ over het water uitkijken. Specifieke woningen met ieder hun specifieke kwaliteiten.

Andere inzendingen zijn onder andere de uitbreiding van Zuidplein en Lofts in Delfshaven.

De Rotterdam Architectuurprijs brengt jaarlijks de beste nieuwe bouwwerken van de stad voor het voetlicht. Deze onafhankelijke prijs voor de stad Rotterdam is een initiatief van de gemeente Rotterdam, georganiseerd door AIR, Architectuur Instituut Rotterdam. Jaarlijks worden de beste projecten bekroond met de RAP-juryprijs en de RAP-publieksprijs, bestemd voor de winnende teams van opdrachtgever, ontwerper en bouwer. De uitreiking van de Rotterdam Architectuurprijs vindt plaats tijdens de Rotterdam Architectuur Maand in juni.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden