HomeNesselande INFO nieuwsTOP 10 activiteiten rondom strand @Nesselande @PrinsAlexander @Rotterdam #strand

TOP 10 activiteiten rondom strand @Nesselande @PrinsAlexander @Rotterdam #strand

Top 10 nieuws nesselande strand to do
Top 10 nieuws nesselande strand to do activiteiten

Het strand van Nesselande aan de Zevenhuizerplas is een klein maar opvallend strand in Rotterdam.  Het strand is populair en een van de trekpleister in een opgewarmd Rotterdam. Een metro brengt je vanuit de stad naar het strand. Nu de gemeente actief het strand promoot als toeristische attractie, helpen wij – Nesselande.INFO sinds 2003 het vrijwillig infoportaal van de wijk – met een top 10 van populaire activiteiten aan en rondom strand @Nesselande @PrinsAlexander @Rotterdam.

Op 1: Suppen op de Zevenhuizerplas!

1 Suppen, huren kan aan de boulevard voor zo’n 20 euro per uur (2022). Het suppen op de Zevenhuizerplas is in de loop van de jaren zeer populair geworden. Let op! Na de belijning wordt de plas koud en diep. Met het suppen kan ook de fraaie Waterwijk worden bereikt.

Suppen nieuws Nesselande

 

2 Wandelen rondom de Zevenhuizerplas is een populaire wandelroute. Nesselande staat in de top 10 van de wandelgids waar het gaat om ‘Vinex-wandelingen’ in Nederland. Zie dit artikel met route.

Wandelen route Nesselande

 

3 De waterski aan de Kosboulevard Nesselande is al jaren populair. Vanaf april-mei kan met de ski het water op worden gegaan. Parkeren op de Kosboulevard (helemaal doorrijden).

Strand Nesselande Rotterdam nieuws Nesselande

4 Een cocktail en eigen bedje op het strand. Sinds de zomer van 2022 kent Nesselande een minibar op het strand naast de reddingsbrigade.

Cocktail bar nieuws nesselande nieuws

5 Een scooter huren op de boulevard. Sinds 2022 kent Nesselande meerdere aanbieders van e-bikes en scooters. De meeste voertuigen staan op de boulevard. Van en naar het centrum van Rotterdam is het zo’n 15 kilometer. Info hier.

Nieuws Nesselande tips to do scooter

6 Ijs! Ijs eten kan aan de boulevard van Nesselande bij bijvoorbeeld Verhage. Ook op het strand – tijdens warme, drukke dagen – is de ijscoman aanwezig.

Ijs strand nieuws Nesselande

 

7 Skaten!

Op de Kosboulevard kun je het grote skatepark niet missen. Hier is zelfs een commercial opgenomen, meer info klik hier.

Skaten in de zon
Skaten in de zon

Video-commercial Independer verzekeringen opgenomen op skatepark Nesselande

8. Voetballen in de voetbalkooi aan het strand.

Voetballen Nesselande strand nieuws

Nesselande kent diverse (Krajicek) voetbalkooien. Een van de mooist gelegen kooien is die aan de Kosboulevard. Kijk uit; de bal springt snel in het water. Dit gebied is ook populair voor een buiten-bbq.

9. Buitenfitness aan de Kosboulevard!

De fitnesstoestellen zijn er gekomen dankzij een burgerinitiatief. Tussen het skatepark en het voetbalveldje staan de zogenoemde calisthenics-toestellen en zijn in lockdown-periode erg populair geworden. Het kent tevens verlichting voor in de avond. Lees hier het interview met de initiatiefnemer.

10 Geniet van (prijswinnende) architectuur in de wijk Nesselande, zoals deze Waterwoningen in Waterwijk.

Waterwoningen nieuws Nesselande

 

Tips? Aanvullingen? Insta, tweet of mail naar redactie@nesselande.info!

 

 

 

 

 

 

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular