Camera strand cam
Mobiele camera strand cam

Na een periode dat er een mobiele camera – naast de aanwezige vaste camera – op strand Nesselande heeft gestaan, zijn in heel Rotterdam en ook bij Nesselande strand de camera’s uitgebreid.

De burgemeester stelt in een landelijk dagblad dat het overmatig alcoholgebruik leidt tot verstoringen van de openbare orde aan het strand Nesselande. Meer camera’s zouden dit moeten beperken.

Al eerdere stelde Nesselande.info de wijkagent vragen over camerabeelden na het achterlaten van een verdacht voertuig aan de Kosboulevard in een weekend waar diverse auto-inbraken hebben plaatsgevonden.

Kritiek punt: Alleen uitlezen bij WWP

Beelden worden bekeken door een selecte groep van gespecialiseerde medewerkers van de gemeentelijke dienst Stadsbeheer en alleen op dagen dat het zogeheten warmweerprotocol geldt tijdens warme stranddagen.

De beelden vallen onder de Wet politiegegevens en niet onder de Algemene verordening gegevensbescherming. Dat betekent dat enkel politiemedewerkers de opgeslagen beelden mogen gebruiken en alleen in opsporingszaken. Begin 2022 volgt een evaluatie.

Uit een eerder poll van Nesselande.info is gebleken dat bewoners in Nesselande graag gerichte aanwezigheid van de lokale buurtpreventie zien op ook niet-WWP dagen. Waarom er bij/op de Kosboulevard geen camera aanwezig is, is niet duidelijk.

 

Uitslag Nesselande POLL: ‘Bewoners zien graag fysieke en gerichte aanwezigheid Buurtpreventie in de wijk ipv tweets’Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelGemeente @Rotterdam: ‘Historische daling Rotterdamse CO2-uitstoot’ #klimaatneutrale #nieuws #nesselande
Volgend artikelWeerman Ed Aldus spot unieke ‘Angry Bird’ Baardman bij strand Nesselande

1 REACTIE

  1. de Kosboulvrd lijkt mij aandacht verdienen, is het verstandig te noemen dat de camera’s alleen met warm weer actief zijn?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.