De polls gingen snel in 2017. Ook deze poll wist binnen drie weken ruim 150 unieke stemmers te trekken. Deze keer wederom een poll die draait om het verbeteren van het openbaar vervoer in de wijk Rotterdam-Nesselande.  Dit omdat de wijk dichtslibt maar de wijk op termijn ook last gaat krijgen van het verkeer dat voorkomt uit uit ambitieuze bouwplannen in de omliggende wijk Zuidplas. De komende jaren wordt Nesselande – bijvoorbeeld aan de kant van Zevenhuizen en Waddinxveen – omringd door veel nieuwbouw.

Station

Een eigen treinstation lijkt op de korte termijn niet haalbaar wellicht is het doortrekken van de metro in de toekomst een optie gezien de bouwplannen in de direct omgeving van Nesselande. We zullen het voorlopig moeten doen met het stationnetje bij Nieuwerkerk of aanreizen naar Alexandrium voor de snellere treinverbindingen. Met overtuiging is in de poll van december 2017 gekozen voor de optie: ‘snelbussen in de spits van-naar Alexandrium treinstation’. 57% vond dit de optie die het openbaar vervoer in Nesselande een flinke boost zou kunnen geven. De optie ‘een nachtmetro van en naar Rotterdam Centrum’ (23% van de stemmen) werd tijdens het draaien van deze poll – december 2017 – al realiteit; de gemeente Rotterdam heeft een test van twaalf maanden draaien met een nachtmetro die ook station Nesselande aanreist.

Hieronder alle resultaten:

 


Het OV in Nesselande kan worden verbeterd met een…

  • snelbussen in de spits van-naar Alexandrium treinstation (57%, 114 Stemmen)
  • een nachtmetro van en naar Rotterdam Centrum (23%, 46 Stemmen)
  • treinstation met aansluiting direct naar Den Haag/Zoetermeer (20%, 41 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 201


Doe mee met de nieuwe poll!

 

Vorig artikelMeldingen Vuurwerkoverlast 2017 vooral rondom de scholen Nesselande
Volgend artikel[VIDEO] Zaterdag 7 januari 2018 17 uur Omroep West: ‘Vele gezichten van de Zevenhuizerplas’ #docu #tv #NesselandeTV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.