HomeNesselande INFO nieuws 'Chaotische start gemeenteraad @Rotterdam en non-communicatie vraagt om geen woorden maar...

[UITSLAG ZOMER POLL 1] ‘Chaotische start gemeenteraad @Rotterdam en non-communicatie vraagt om geen woorden maar daden @Nesselande’

Nesselande is voor even een zomers middelpunt zodra de zon doorkomt. Dit geeft uitdagingen. De gemeenteraad die in 2022 is geïnstalleerd en aangeeft “het allemaal anders te gaan doen” kent qua Nesselande en Prins Alexander een chaotische start in stadsbeheer en lokale uitvoering. Startdata’s die continu opgeschoven worden, deadlines die niet kloppen, de non-communicatie over rijrichtingen en het anarchisme dat is ontstaan aangaande het parkeren aan het strand.

Lange files in Prins Alexander door een chaotische planning van werkzaamheden
Lange files in Prins Alexander door een chaotische planning van werkzaamheden

Reeds jaren is er geen buurtpreventie te zien in Nesselande en de issues die spelen worden continue zonder resultaat door instanties verzamelend, waarbij of de instantie verdwijnt of de issues niet serieus worden genomen.

We komen voor nu stellen dat de politieke figuren die op de sociale media los gingen “dat het allemaal anders moest” nu geen daadkracht tonen in de zittende gemeenteraad. Planningen, communicatie en de gemeentelijke uitvoering is nog nooit zo chaotische geweest in Nesselande in directe omgeving.

Parkeerschaos Nesselande
Parkeerschaos Nesselande

De beloofde oplevering van de metro naar strand Hoek van Holland is tevens last minute opgeschoven en had de druk op strand Nesselande kunnen doen afnemen.

Nog nooit is het zo chaotische geweest in Nesselande.

In Nesselande is de parkeerchaos compleet, een euvel dat we al jaren zagen aankomen gezien de grote events (op locatie Oeverpark), zie deze poll en het artikel uit 2018, het populaire strand Nesselande en het verdwijnen van veel parkeergelegenheid rondom het strand. Het Oeverpark is officieel aangewezen als eventterrein voor grote events. Waarom er ook niet is gewerkt aan een grote parkeergelegenheid, is niet duidelijk.

 

Brandingdijk afgesloten en chaos
Brandingdijk afgesloten en chaos

De werkzaamheden in Prins Alexander die spijtig tegelijk plaatsvinden en een deel van de Brandingdijk – boulevard dat al open had moeten zijn ligt open en zorgt voor nare opstoppingen en gevaarlijke situaties voor fietsers, voetgangers en (lokaal) verkeer. Waar de nieuwbouwwijk, die in delen is opgeleverd over een periode van 20 jaar,

 

Uitslag in 2018 poll Nieuws Nesselande
Uitslag in 2018

De non-communicatie maakt de chaos compleet

Feit is dat er niet wordt gecommuniceerd wanneer bijvoorbeeld de Brandingdijk weer deels open kan of wat überhaupt de tijdsplanning van de herinrichting is. Gezien de verkeersdruk van en naar het strand van Nesselande, de events en het volbouwen van omgeving boulevard met nieuwe bewoners die ook extra parkeerdruk meebrengen, kunnen wij inmiddels spreken van een chaos.

Het parkeer- en verkeersprobleem is al jaren een groot probleem in Nesselande 

Ook het event in juli op het Oeverpark – dat wederom rustig is verlopen – legt de parkeerchaos bloot. Waarom het groen van Common Green naast het strookje bebouwing nu een instant-parkeerveld is, is het niet duidelijk waarom het park nog niet is aangebouwd en hoe in de toekomst het precieuze park gemixt gaat worden met een parkeerveld. Vermoedelijk gebruikt ook CuliNESSE dit als parkeerplek aangezien het Timmerdorp geen doorgang vindt in augustus op deze locatie.

Uitslag enquête Common Green Nesselande: ‘Het ontdekken van nieuwe natuur in Nesselande!” #nieuwbouw #park #nesselande #nieuws

 

Uitslag poll (1) zomer 2022

Wat levert in de zomer een bijdrage aan het strand/ de boulevard van Nesselande?

De uitslag van de zomerpoll op basis van ruim 500 unieke stemmers:

  • Het afsluiten van de boulevard voor autoverkeer juli-augustus, 128 stemmen
  • Meer controle op de Kosboulevard, 117 stemmen
  • Meer pop-up horeca en retail op de boulevard, 98 stemmen
  • Meer gerichte activiteiten op het strand Nesselande zelf, 91 stem
  • Meer zomerse events op het Oeverpark (eventterrein), 55 stemmen
  • Anders, namelijk.. (reageer onder het artikel van deze poll), 35 stemmen
Totaal aantal stemmen: 524 – 16 juni 2022 – 20 juli 2022
De uitslag is duidelijk dat de boulevard en Kosboulevard aandacht verdienen. Ook meer horeca wordt gewaardeerd.
Opvallend is dat de waardering voor het aantal zomerse events op het Oeverpark, ondanks het populaire CulINESSE bijvoorbeeld, geen hoogvlieger is in de poll.
Doe mee met de nieuwe poll!
Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular