September 2021 is de gemeente Rotterdam gestart (zie bouwbord boven) met de inrichting van het Oeverpark aan de Kosboulevard. Er komen wandelpaden, bomen en planten en gaat de gemeente de twee bestaande vijvers groter maken. Het groene en sportieve Oeverpark is ooit door wethouder Bokhove losgemaakt van andere – bestaande – bestemmingsplannen in Nesselande om te voorkomen dat ook dit deel wordt volgebouwd. Al eerdere wist nesselande.info als eerste te melden dat gebied Common Green maar deel wordt bebouwd met ruim 100 woningen, anders dan de reeds in 1998 geplande 900 woningen op het groene driehoek. 

sporten en sprinten

Ook gaan we de sprintstrook naast het park uitbreiden met een atletiekbaan en plaatsen we een brug naar het bosgebied bij het Jacques de Graaffpad. De werkzaamheden zijn in het eerste kwartaal van 2022 gereed.

De inrichting van het park is de laatste fase van het ontwikkelingsplan voor dit gebied. Al eerder zijn al de Kosboulevard, de Jachthaven voor de watersportvereniging, de waterskibaan, het evenementenveld en het bosgebied aangelegd. Bewoners en ondernemers worden nog geïnformeerd over de werkzaamheden.

 

 

Vorig artikelDuurzame badplaats Nesselande onderdeel van World Cleanup Day – zaterdag 18 september 10.00 uur @Nesselande
Volgend artikelBibliotheek Nesselande per 6 september 2021 langer open (selfservice)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.