HomeActiviteiten Nieuws NesselandePer september Bosdreef - Prins Alexander dicht: nog meer...

Per september Bosdreef – Prins Alexander dicht: nog meer vertraging centrum- Nesselande #bosdreef

De Bosdreef wordt verlegd, zodat hij straks rondom de nieuwe woonwijk gaat.

Naar Nesselande rijden vanuit het centrum geeft al maanden de nodige vertragingen gezien de werkzaamheden rondom de Hoofdweg. Vanaf 11 september 2023 wordt de huidige Bosdreef tijdelijk helemaal afgesloten. Al het verkeer wordt omgeleid. Lichtpunt zijn de snellere metro’s vanuit Prins Alexander naar het centrum. De metro’s krijgen steeds vaker voorrang op het autoverkeer. Ook dit zorgt in Prins Alexander voor het autoverkeer (en ook traag verkeer) voor enorm veel verbindingen in de spitstijden. 

[UPDATE 30 juni 2023 een voorman van een lokale politieke partij heeft juni 2023 beloofd hier vragen of te stellen, we zien dat niet is gebeurd, althans niet in het publiek debat van de gemeenteraad. Wij hebben nagevraagd waarom er geen vragen zijn gesteld over het momenteel dichtslibben van de verbindingen rondom Prins Alexander] 

Er wordt vanaf dan namelijk gewerkt aan een afslag naar de nieuwe verlegde Bosdreef.

Na deze werkzaamheden gaat de Bosdreef weer open, tot de nieuwe weg klaar is over een aantal jaar.

 

Waarom?

De bestaande Bosdreef wordt vanaf StoomStichting Nederland verlegd naar het noorden en sluit noordelijker aan op de Boezemlaan. Zo komt er ruimte voor het bedrijventerrein en voor de woningbouw langs het Kralingse Bos. Het verkeer hoeft dan in de toekomst niet meer door Nieuw Kralingen, maar gaat dan bovenlangs de wijk. De aanleg van de nieuwe weg start in september 2023 en zal een aantal jaar duren.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden