HomeActiviteiten Nieuws NesselandeVerkeersinfarct Nesselande-Hoofdweg: 'Wollefoppenweg mogelijk open om verkeersproblemen (tijdelijk) op...

Verkeersinfarct Nesselande-Hoofdweg: ‘Wollefoppenweg mogelijk open om verkeersproblemen (tijdelijk) op te lossen’

files

De gemeente Rotterdam is in gesprek om te kijken of de ontsluiting via de Wollefoppenweg toch tijdelijk gerealiseerd kan worden. Daarmee zouden de verkeersproblemen van en naar Nesselande voor een groot deel opgelost kunnen worden. Dit meldt AD.nl op 6 maart 2019. De werkzaamheden aan de Hoofdweg (tot 1 april 2019) en de rotonde in Ommoord (tot 22 maart 2019) zorgen in de ochtend en eind middag voor bijna een uur vertraging om Nesselande uit en in te komen. Verder meldt AD.nl:

De fractie van Leefbaar Rotterdam en vele automobilisten drongen al eerder aan op maatregelen. De werkzaamheden aan de Hoofdweg duren immers tot 1 april, het werk aan de rotonde in Ommoord tot 22 maart. Sinds deze klussen zijn begonnen, zijn er in de ochtend- en avondspits problemen in Ommoord, Zevenkamp en Nesselande.

Raad

Leefbaar heeft voor morgen een debat in de gemeenteraad aangevraagd over de kwestie. De partij wil van wethouder Judith Bokhove (verkeer, GroenLinks) weten hoe het zo ver heeft kunnen komen. Haar collega Barbara Kathmann (wijkeconomie, PvdA) wordt aan de tand gevoeld over de gevolgen voor de winkeliers op de Hesseplaats in Ommoord. Dat winkelgebied is door de werkzaamheden slecht bereikbaar. Leefbaar-raadslid Benvenido van Schaik vindt dat er betere verwijsborden moeten komen.

De gemeente Rotterdam adviseert automobilisten van en naar Nesselande vooral de omleidingsroutes te volgen.

Die zijn te zien op https://rotterdamonderweg.nl/hoofdweg#. Andere opties zijn de route Laan van Avant-Garde, Brandingdijk en N219 of Laan van Avant-Garde, Hoofdweg in oostelijke richting, Europalaan en N219.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden