HomeActiviteiten Nieuws NesselandeZaterdag 23 maart 2019 gratis een kijkje nemen in de historie van...

Zaterdag 23 maart 2019 gratis een kijkje nemen in de historie van Prins Alexander

Nesselande is onderdeel van de Prins Alexanderpolder. Ooit was ook Nesselande een veenmoeras om geleidelijk plaats te maken voor bebouwing. Kom op zaterdag 23 maart naar de expositie van de Historische Vereniging Prins Alexander (HVPA) en laat je meenemen op een reis door de geschiedenis van de Prins Alexanderpolder.  De meeste bewoners van dit gebied kennen het alleen zoals het er nu uitziet en beseffen niet dat het een levendige geschiedenis heeft. In de expositie laat de HVPA in vogelvlucht zien hoe de Prins Alexanderpolder zich heeft ontwikkeld vanuit de prehistorie: van Veenmoeras tot Polderstad. Door dat boeiende kijkje in de historie gaat de polder veel meer leven. En… hoe dieper je in de geschiedenis graaft, hoe meer je merkt dat er nog veel te ontdekken valt. 

Officiële opening en boekenmarkt

Deze popup-expositie markeert tegelijkertijd de officiële opening van de nieuwe ruimte van de HVPA en is gekoppeld aan een boekenmarkt met veel interessante boeken over Rotterdam.
En als de rol van ontdekkingsreiziger je wel aanspreekt, dan kun je je meteen aanmelden om lid te worden van de HVPA. Noteer dus in je agenda: zaterdag 23 maart, van 14.00-17.00 uur in het Continental Art Centre, Robert Kochplaats 342. De toegang is gratis.

PERSBERICHT + FOTO (bijschrift foto: Kralingseveer rond 1900. Bron: HVPA)

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular