Opgericht vanuit de kerken, maar inmiddels wordt er samengewerkt met buurtwerkers en mogen ze voordat het event Culinesse begint, gebruik maken van het terrein van het strand festival in Nesselande. Eind augustus 2019 trapte wethouder Judith Bokhove trapte de tiende editie van de Nesselande Zomerweek af. Het is het jaarlijks speeltfestijn als afsluiting van de zomervakantie.

“Het begon heel klein maar nu zijn er zeker 200 kinderen”, vertelt organisator Mariëlle Baars aan OPEN Rotterdam.

Je ziet hoe druk het is. Al die kinderen hebben het erover en eigenlijk zijn ze allemaal weer een beetje toe aan school. Dus als je dan elkaar hier alweer een beetje ontmoet en iets met elkaar doet dan is dat hartstikke leuk.

Dit zegt Jos van Eck. De oud-voetballer van onder meer Sparta zet zich in als begeleider van het groepje van onder meer zijn eigen kinderen. “Bewegende kinderen vind ik het mooiste wat er is. In mijn tijd hadden we dit allemaal niet. Wij moesten gewoon buiten spelen. Ik had twee doeltjes die ik dan in mijn tuin zette en dan konden we voetballen”, vertelt de oud-voetballer met hoorbare nostalgie.

934.5357273188753

 

 

Vorig artikelGeen code ROOD meer strand Nesselande door lekkende diesel na ongeval opbouw CuliNESSE
Volgend artikelVIDEO-impressie ’twee-deling’ en transitie van CuliNESSE 2019 op strand Nesselande

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.