VIDEO: Viering 10 jaar gratis Nesselande zomerweek 2019

Opgericht vanuit de kerken, maar inmiddels wordt er samengewerkt met buurtwerkers en mogen ze voordat het event Culinesse begint, gebruik maken van het terrein van het strand festival in Nesselande. Eind augustus 2019 trapte wethouder Judith Bokhove trapte de tiende editie van de Nesselande Zomerweek af. Het is het jaarlijks speeltfestijn als afsluiting van de zomervakantie.

“Het begon heel klein maar nu zijn er zeker 200 kinderen”, vertelt organisator Mariëlle Baars aan OPEN Rotterdam.

Je ziet hoe druk het is. Al die kinderen hebben het erover en eigenlijk zijn ze allemaal weer een beetje toe aan school. Dus als je dan elkaar hier alweer een beetje ontmoet en iets met elkaar doet dan is dat hartstikke leuk.

Dit zegt Jos van Eck. De oud-voetballer van onder meer Sparta zet zich in als begeleider van het groepje van onder meer zijn eigen kinderen. “Bewegende kinderen vind ik het mooiste wat er is. In mijn tijd hadden we dit allemaal niet. Wij moesten gewoon buiten spelen. Ik had twee doeltjes die ik dan in mijn tuin zette en dan konden we voetballen”, vertelt de oud-voetballer met hoorbare nostalgie.

 

 


Dit artikel heeft 648 views
Over Redactie 2328 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.