Nesselande staat in de top van mooiste Vinex-wijken. OPEN Rotterdam kijkt in een markant video-interview met architect Paul Groenendijk naar de vinexwijk in Nesselande.

Paul Groenendijk werd in 1957 in Rotterdam geboren en studeerde in 1984 af als architect aan de TU Delft. Sindsdien werkt hij als publicist en onderzoeker.
Naast het samenstellen van architectuurgidsen beheert hij www.architectuurgids.nl, is hij betrokken bij Rotterdam Woont en het Platform Wederopbouw Rotterdam. In 2015 verscheen van zijn hand de architectuurgids Rotterdam Architectuur Stad bij NAi010.

Vinex? Ooit is Vinex uitgelegd als een nieuwbouwwijk buiten de stad met goedkope woningen en vooral standaard woningen. De wijken zouden vooral eentonig en burgerlijk zijn. We weten dat dit in Nesselande niet het geval is.

De wijk staat in de top 10 mooiste Vinex-wijken van Nederland, zo meldt OPEN Rotterdam en schrijft:

De vinex in Nesselande is net wat anders. Met een strand en unieke huisbouw in een groot gedeelte van het gebied plaatst het zich net boven de rest. Een kijkje waard dus.

 

 

 

 

 Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelKnaap Tankstation 15 maart 2021 vanaf 18 uur gesloten
Volgend artikelWat stemde Rotterdam en Nesselande bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2010 en 2017? #TK2021

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.