Afbeeldingsresultaat voor pixabay zoo

De voorjaarsvakantie 2021 is een vakantie die we vooral binnen beleven. Toch is er binnen-buiten veel virtueel te zien en te beleven, zoals de vele dierentuinen. Burgers’ Zoo Arnhem heeft een nieuwe podcastserie ‘Aan het werk bij Burgers’ Zoo’, met presentatrice Angelique Krüger en programmamaker Olga Tops. In wekelijkse afleveringen nemen ze letterlijk en figuurlijk een kijkje achter de schermen bij de dierentuin. De podcast is te beluisteren via Spotify en Apple Podcasts.

En met Virtual Reality (VR) lijkt het alsof je écht tussen de dieren staat. Met een kartonnen VR-bril, die maar een paar euro hoeft te kosten, zit je er angstaanjagend dichtbij als de panters grommend hun eten verscheuren, of ben je ineens omringd door gorilla’s. Dus snel een bril bestellen en surfen naar Burgers’ Zoo, waar precies staat hoe je een smartphone omtovert tot VR-bril.

 

Wildlands achter de schermen

Een bezoek aan Wildlands is nog steeds super spannend. Via het Backstage Journaal ga je mee met een verzorger en kun je van dichtbij zien hoe een Onaga hengst met een pijltje onder narcose wordt gebracht om zijn nagels te kunnen knippen of hoe pas uitgekomen vlinders voor het eerst hun vleugels gebruiken.

Uren turen bij Dierenpark Amersfoort

Live aanwezig zijn bij een geboorte? Of uren turen naar pasgeboren baby-dieren? Het kan op de website van Dierenpark Amersfoort. Hier zie je hoe jonge olifantjes zich staande moeten houden tussen hun tonnen wegende familieleden, en hoe de kleintjes lekker druk doen, terwijl de ouderen er het hunne van denken.

Safari School Beekse Bergen

Hoe erg we ook allemaal onze school hebben moeten missen, de Safari School van Safaripark Beekse Bergen is de leukste school die er is. Rangers leggen uit hoe mannetjes in het dierenrijk vrouwtjes versieren en reageren op de vraag of het Coronavirus gevaarlijk is voor dieren. Als je zelf een vraag hebt kun je die ook aan de rangers stellen. Ga dus snel op safari via het YouTube-kanaal van het safaripark.

Rode panda’s? Naar school met AquaZoo!

In de afleveringen van AquaSchool krijg je een uniek kijkje achter de schermen bij een dierentuin. Leer van alles over de ringstaartmaki’s, pelikanen, rode panda’s, zeeberen en nog veel meer.

Ondertussen in Diergaarde Blijdorp

Weleens een jong aapje van dichtbij zien eten of een Okapi bestudeerd? Dieren gedragen zich nooit helemaal zoals je verwacht en nu Diergaarde Blijdorp gesloten is, kun je via Youtube misschien nog wel extra goed zien wat ze allemaal voor rare streken uithalen.  Maar Blijdorp heeft nog veel meer. Volg ze ook op FacebookInstagram of TikTok @diergaardeblijdorp en doe de wekelijkse Challenge en Quiz


Via: ANWB.nl en de diverse dierentuinen, februari 2021

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.