VV Nieuwerkerk seizoen 2020: ‘Gemeente Zuidplas akkoord met uitbreiding en vervanging velden’

Het bestuur is heel blij om de leden van onze vereniging te kunnen meedelen dat in de vergadering zomer 2019 van de gemeenteraad van Zuidplas unaniem heeft ingestemd met het voorstel van sportwethouder Jan Verbeek om de nodige gelden vrij te maken voor de uitbreiding én vervanging van de voetbalvelden van vv Nieuwerkerk.

 Praktisch gezien houdt dit het volgende in:

  • Het grasveld achter de tribune – dat wordt gebruikt voor trainingen en op zaterdag door de zogenaamde JO6 / F0 groep- zal worden omgetoverd in twee kunstgrasvelden voor pupillen. Dit kan ook een veld worden voor zowel onze jeugd als voor seniorenspelers spelend in de B-categorie.
  • Veld 3 zal worden voorzien van een kunstgrasmat. Op dit veld zal verlichting worden aangebracht, waardoor niet alleen de wedstrijdmogelijkheden worden uitgebreid maar ook de trainingscapaciteit van onze vereniging sterk wordt vergroot.
  • Het kunstgras op het hoofdveld wordt vervangen door een nieuwe kunstgrasmat die (ook) van heel goede kwaliteit zal zijn. In feite is dit een reguliere vervanging, dit wordt gelijk met de aanleg van de andere velden ‘meegenomen’.

Geen overbodige luxe, want zo lag veld 1 er vorige maand bij na flinke regenbuien.

 

Het is de bedoeling dat alle genoemde punten voor het begin van het seizoen 2020-2021 zullen zijn gerealiseerd.

Waarom is dit allemaal nodig?

Het is geen nieuwtje als we stellen dat vv Nieuwerkerk tot de grootste voetbalverenigingen van de regio behoort. Momenteel zijn er rond de 1.900 leden en er is een wachtlijst die door bovenstaande uitbreiding voor een belangrijk deel kan worden weggewerkt. Doordat de gemeente Zuidplas en zeker ook Nieuwerkerk door woningbouw steeds maar doorgroeit, is de verwachting gerechtvaardigd dat de toeloop naar onze vereniging blijft aanhouden.

Demografisch onderzoek van o.a. de KNVB  geeft aan dat vv Nieuwerkerk op afzienbare termijn zal doorgroeien tot ruim boven de 2.000 leden. Vandaar dat het bestuur al enkele jaren in gesprek was met de gemeente Zuidplas en wethouder Verbeek om tijdig in te spelen op deze ontwikkeling. Het is heel mooi om te ervaren dat zowel genoemde wethouder als de gemeenteraad wat dit betreft op dezelfde lijn zit als het bestuur.

Vanwege bovenstaande ontwikkelingen beraadt het bestuur zich ook op de vraag hoe zij verder gestalte kan geven aan de vraag naar de benodigde vrijwilligers om onze vereniging in goede banen te (blijven) leiden. Hoe en op welke wijze kunnen we dit goed aansturen en vooral ook de vraag: Wat is daarvoor nodig ook in personele zin. Hiertoe zijn er zowel gesprekken binnen de vereniging gaande als met de gemeente Zuidplas.

U hoort daar vast te zijner tijd meer over.

Namens het bestuur vv Nieuwerkerk

Hans Jeroense, voorzitter


Dit artikel heeft 609 views

Over Redactie 2370 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.