@VVDRotterdam pleit voor mobiele camera’s om (auto)plunderingen te voorkomen #VW #Audi

2801

De Rotterdamse VVD – in de vorm van Bert Wijbenga als wethouder (tevens loco-burgemeester) namens de VVD in Rotterdam verantwoordelijk voor de portefeuilles handhaving, buitenruimte, integratie en samenleven (sinds 2018) – vraagt 8 september 2020 middels bovenstaand professioneel schrijven aandacht voor de auto-inbraken en -diefstallen als ook beschadigingen aan auto’s die (na)zomer 2020 door geheel Rotterdam plaatsvinden.

Plunderingen en risico-plekken Nesselande

De lokale Buurtpreventie Nesselande plaatst regelmatig foto’s van auto-inbraken, maar lijkt niet de middelen te hebben om daadwerkelijk preventief optreden. De VVD Rotterdam pleit voor mobiele camera’s, zoals deze ook op strand Nesselande in de (na)zomer zichtbaar is. Kijken wij de geschiedenis van inbraken in de wijk Nesselande, dan kunnen wij de direct omgeving/zijwegen/hoeken zijstraten Laan van Avant-Garde duiden als een risico-omgeving, net als de omgeving van de metro Nesselande – parkeerplekken OMHC en het strand/Kretalaan. Gezien de bouw omgeving Kretalaan/Noorderstrand, zou daar op een “natuurlijke” wijze een vorm van sociale controle kunnen ontstaan.

Slachtoffers

Ook in de wijk Nesselande zouden – net als in Ommoord en Zevenkamp – vooral VW/Audi/Skoda bezitters slachtoffer zijn van inbraken en/ook diefstal. Het is een kenmerkende trend die al jaren in Nederland gaande is uitgevoerd door zogenoemde ‘VW bendes‘. Autoblog.nl schreef in 2019:

Ook in 2019 zijn en blijven de Volkswagen Golf en Polo het populairste onder dieven. Wel is er een daling met deze twee modellen waarneembaar. Toyota’s en de modellen van Lexus zijn de meest gestolen hybride auto’s. In de categorie lichte bedrijfswagens zijn de Mercedes Vito, Sprinter en de Volkswagen Transporter in trek.

 

Vorig artikel‘Zeventien procent schaamt zich voor zijn buurt(bewoners)’
Volgend artikelAdvies om een digitale autoinbraak (en wantrouwen bij uw verzekeraar) te voorkomen #keylessentry

3 REACTIES

  1. Doe ons echt een ontzettend groot plezier door geen beeldmateriaal, adressen, exacte locaties van open gebroken voertuigen op donkere plekken, zwak verlichte delen van de wijk, doodlopende plekken in de wijk ten toon te stellen en al helemaal niet de routes en tijden van jullie auto bendes te vermelden!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.