HomeGemeente #raad010@VVDRotterdam wil de verkeersveiligheid Laan van Avant-Garde, Nesselande verbeteren en stelt vragen

@VVDRotterdam wil de verkeersveiligheid Laan van Avant-Garde, Nesselande verbeteren en stelt vragen

Met een zwaargewonde, jonge fietser na wederom een aanrijding op een van de befaamde, slecht verlichte ‘dode hoek’ kruisingen aan (en op) de Laan van Avant-Garde, geeft de lokale VVD Rotterdam aan om de verkeersveiligheid te willen verbeteren. De partij – die veiligheid in haar portfolio heeft – heeft direct na het een voorval een brief geschreven aan het zittende college van burgemeester en wethouders. De Laan van Avant-Garde staat al jaren bekend als ‘racebaan’ waarbij de zijwegen, zoals straten en de vele loop- en fietspaden, door de schuine ligging een lastige inkijk kennen. Concreet is er weinig zicht vanuit deze zijwegen op de lange laan en is het aankomend verkeer op de Laan van Avant-Garde pas zichtbaar als men met de auto (of ander voertuig) deels op de weg staat.

(Screenshot Twitter @JeffreyNOB – Jeffrey Jacobs)

Door de ultiem doorgetrokken parkeerstroken aan beide kanten van de weg, is het lastig de weg in te kijken. Ook wordt er structureel (te) hard gereden door de afwezigheid van snelheidsmeters, camera’s en drempels. De laan zorgt immers voor een snelle verbinding naar de A20. Het heeft reeds voor een enorme doorloop en verkoop van woningen aan de Laan van Avant-Garde gezorgd. Het is nog steeds de verkeersader van de kinderrijke wijk waar veel wordt gescooterd en gefietst door de lokale jeugd. Waarom er niet eerder iets is gedaan met de duidelijke signalen van bewoners, is niet bekend.

(Afbeelding snede: AD.nl 18 januari 2021)

De brief van de VVD en de bewoners

De punten in de brief van de VVD, omvatten onder andere deze concrete vragen:

Het ongeluk van gisteren maakt wederom pijnlijk duidelijk dat er nog te weinig actie is ondernomen. Wat ons betreft is het wel tijd voor actie. In een artikel in het AD1
is te lezen dat de gemeente al meerdere verbetermaatregelen voor dit gebied klaar heeft liggen. De Rotterdamse VVD wil graag weten wat er zo spoedig mogelijk kan gebeuren om de situatie te verbeteren en daarom hebben wij nog een aantal vragen over deze gevaarlijke verkeerssituatie in Nesselande:
1. Bent u naar aanleiding van deze vreselijke incidenten bereid in gesprek te treden met de
bewoners in Nesselande?
2. In hoeverre bent u bekend met hun ideeën om de verkeersveiligheid rondom de Laan van Avant-Garde te verbeteren?
3. In hoeverre richten de maatregelen die getroffen gaan worden zich op deze specifieke
locatie/oversteekplaats? Kunt u toelichten welke dit zijn?
4. Welke andere maatregelen kunnen er nog genomen worden om de oversteekplaatsen
zichtbaarder en daarmee veiliger te maken?
5. Is het college bereid om op de Laan van Avant Garde mobiele flitspalen te plaatsen om ook snelheidsduivels aan te pakken?

Concreet

De VVD Rotterdam zegt 18 januari 2021 op Twitter over de gestelde vragen:

Tijd voor verkeersveiligheid! Na het vreselijke bericht van de fietser die gisteren is geschept in Nesselande is het nu echt tijd voor actie. De verkeersveiligheid moet beter. Wat @diekevgroningen betreft de hoogste tijd om aan de slag te gaan. Daarom vragen aan de wethouder!

Herinrichting 30-km zone boulevard Nesselande

Al eerdere maakte wij op Nesselande.INFO bekend:

De kogel is door de kerk. Eind 2021 is de boulevard van Nesselande, en de aanvoer via de Brandingdijk, is een 30-km gebied. Het is een reactie op veelgehoorde klachten; die van de “racebaan Nesselande” en de vele snelheidsovertredingen omgeving Brandingdijk en de Siciliëboulevard. Er komt meer groen, veel aandacht voor veilige oversteekplekken en een bredere weg die het verkeer veiliger richting en over de boulevard helpen.

Lees hier het hele artikel over de herinrichting. 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular