HomeActiviteiten Nieuws NesselandeWat helpt Rotterdam-Nesselande: infrastructuur of auto-alternatieven? #ombouwrotonde

Wat helpt Rotterdam-Nesselande: infrastructuur of auto-alternatieven? #ombouwrotonde

IMAG1589Op de Nesselandebereikbaar.nl heeft u suggesties gedaan om de infrastructuur in Rotterdam-Nesselande te verbeteren. De meeste suggesties gaan over mogelijkheden om de wijk uit te komen. Een oprit vanuit Nesselande naar de A20 wordt diverse malen genoemd.

Verkeer vanuit Nesselande

Verkeer vanuit Nesselande dat de A20 op wil, rijdt nu via de oprit vanaf de N219 bij Nieuwerkerk aan den IJssel of via Zevenkamp vanaf de Capelseweg. Verkeersdeskundigen van de gemeente Rotterdam constateren dat de fysieke ruimte ontbreekt om daartussenin nog een extra op- en afrit aan te leggen. Om veilig een rijksweg te kunnen oprijden, moeten automobilisten snelheid maken op de invoegstrook. Daarvoor is ruimte nodig. En die is er niet, vanwege het benzinestation aan de A20.

Ombouw rotonde

De provincie begint in 2015 aan de ombouw van de rotonde N219-Zuidelijke Dwarsweg tot kruispunt met verkeerslichten. Iets verderop, bij Moordrecht, bouwt Rijkswaterstaat de Moordrechtboog. Die verbindt de A12 en de A20 en dat ontlast de N219, die voor Nesselanders een belangrijke uitvalsweg is. Van beide aanpassingen wordt een gunstig effect verwacht, ook op het verkeer van- en naar Nesselande. Daarmee wordt voor een groot deel tegemoet gekomen aan de roep om extra wegcapaciteit.

Drukke rotonde

Een andere erg drukke rotonde is die op de Hoofdweg-Laan van Avant Garde. Reconstructie van de Hoofdweg zou veel kunnen betekenen voor de doorstroming van het verkeer. Het is waarschijnlijk geen nieuws voor u dat plannen hiervoor al lang in de pen zitten. Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen voor het in procedure brengen van het bestemmingsplan. Start uitvoering is volgens de gemeente Rotterdam mogelijk in 2016.

Daarnaast merken veel participanten op de site op dat er nog wel wat gedaan kan worden aan een veilige doorstroming van het ‘langzame’ verkeer: fietsen en lopen. Navraag leerde dat de achterliggende zorgen vooral verkeersveiligheid betreffen, meer specifiek wordt de verkeersstress rond de scholen als veel te groot ervaren. De drie scholen in Nesselande gaan daarom een Verkeerscommissie oprichten, bestaande uit ouders en vertegenwoordigers van de drie scholen, die concrete actie gaat ondernemen om verkeersdrukte rond de scholen te verminderen en te reguleren. Zij gaan zoeken naar manieren om het parkeren te verbeteren en om de veiligheid voor voetgangers en fietsers te vergroten.

Suggesties voor verbeteringen

Blijft de infrastructuur in Nesselande dan zoals die is? Dat hoeft niet per se. Een aantal suggesties voor ‘kleine verbeteringen’ aan de huidige infrastructuur zijn bespreekbaar als die het gebruik van de alternatieven voor de auto in de spits gemakkelijker en aantrekkelijker maken. U vindt die alternatieven op www.marktplaatsvoormobiliteit.nl.

Als inwoner van Nesselande kunt u denken aan:

MyJINI (auto)

MyJINI beloont het niet rijden met de auto tijdens de spits. U bespaart niet alleen op uw autokosten; u verdient bovendien met elke spitsmijding 200 spaarpunten – JINIS – die u kunt besteden bij een (Shell)tankbeurt of aan artikelen in de MyJINI webshop. Uw voordeel kan oplopen tot € 44,- per maand.

Klik hier voor alle info over deze actie: https://myjini.nl/rotterdam/

Mobilys (e-bike)

Via Mobilys kun u een elektrische fiets leasen. U doet geen grote uitgave in één keer, maar betaalt een vast maandbedrag. U krijgt hulpverlening op locatie en bij pech onderweg. Onderhoud en reparatie zijn inbegrepen; ook bij u aan huis. De leasefiets is allrisk verzekerd. Wanneer u de hele week op de e-bike naar uw werk gaat, dan kost de elektrische fiets u in het eerste jaar slechts € 9,- per maand.

Klik hier om meer info op te vragen: http://www.mobilys.nl/contact/contactformulier

Kortingsregeling tweewielers

Wilt u het voordeel niet over drie jaar uitsmeren? Schaf dan een elektrische fiets aan en maak gebruik van de Kortingsregeling voor tweewielers. Deze korting kan oplopen tot € 550,- bij aankoopMeer weten? http://www.filedier.nl/tip/fiets-elektrische-fiets-elektrische-scooter/

Forensz (ov)

Ga voortaan met het openbaar vervoer. Forensz adviseert u over uw reis, bestelt uw ov-abonnement voor u én is uw aanspreekpunt voor alle vragen. Uw vervoerbewijs snel en makkelijk geregeld. Voor meer informatie ga naar: http://www.forensz.nl/hoe-werkt-forensz/particulieren

Check je werkplek (flexwerken)
Werk vaker thuis of op een werkplek (flexkantoor) dicht bij huis. Dat kan met deze dienst van Officebooking. Bij iedere spits die u mijdt spaart u voor korting op producten
bij Coolblue.

Ga snel naar: http://www.checkjewerkplek.nl/

De drukte op de wegen beperkt zich tot enkele uren per dag, waardoor overheidsinvesteringen in nieuwe infrastructuur vaak twijfelachtig zijn. Het is aan u om de infrastructuur slim te gebruiken. Wanneer we de gewoonte blijven handhaven om en masse op hetzelfde tijdstip te gaan rijden, dan blijft de kans erg groot dat we in een file belanden. Wanneer je op een ander tijdstip of met een ander vervoermiddel reist, heb je geen probleem.

Op  http://www.nesselandebereikbaar.nl/verkeer/alle-ideeen/ kunt u de suggesties vinden die zijn gedaan over verbetering infrastructuur in Nesselande

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden