HomeActiviteiten Nieuws NesselandeWedstrijd naam Vijfde Dorp achter Nesselande: "Cortelande" of "Atlantis"?

Wedstrijd naam Vijfde Dorp achter Nesselande: “Cortelande” of “Atlantis”?

Waar veel bestemmingsplannen nog onduidelijk zijn, net als een beoogd mobiliteitsplan dat nog meer files rondom Zuidplas en Nesselande moet zien te voorkomen en er een procedure loopt voor het te laag en gevaarlijk bouwen onder zeeniveau, konden Zuidplassers tot en met eind juni 2024 meedenken over de nieuwe naam voor het “Vijfde Dorp” in de lage polders achter Rotterdam-Nesselande. 

De prijsvraag van de gemeente Zuidplas voor het bedenken van een naam voor een nieuw dorp in de gemeente heeft meer dan 2000 ideeën opgeleverd.

Een beoordelingscommissie selecteert nu een top drie uit de inzendingen. In deze commissie zitten onder anderen burgemeester Weber, een deskundige op het gebied van citymarketing, een lid van de straatnamencommissie en twee oud-wethouders.

Na de zomervakantie krijgen de inwoners van Zuidplas de kans om te stemmen op hun favoriete naam.

Een mogelijke kanshebber is ‘Cortelande’, een naam die door verschillende verenigingen in de gemeente wordt gesteund. Ook genoemd zijn ‘Atalantis’ en ‘Patatdorp’.

Het is echter nog onzeker of het dorp er daadwerkelijk komt. Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard gaat naar de Raad van State om het bestemmingsplan voor het nieuwe dorp aan te vechten, omdat zij van mening zijn dat de gemeente onvoldoende heeft gehandeld.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair