HomeActiviteiten Nieuws NesselandeWeek van de Toegankelijkheid: 'Dansen voor slechtzienden' en meer initiatieven!

Week van de Toegankelijkheid: ‘Dansen voor slechtzienden’ en meer initiatieven!

 

Blinde liefde voor salsa

2 oktober 2023 start de week van de Toegankelijkheid. De gemeente Rotterdam werkt aan het toegankelijk maken van de stad, zodat iedereen in Rotterdam mee kan doen. Ook mensen met een fysieke, intellectuele, zintuiglijke, psychische beperking of een chronische ziekte. In de Week van de Toegankelijkheid, die duurt van 2 tot en met 7 oktober, zijn er allerlei activiteiten om Rotterdammers bewuster te maken van het belang van toegankelijkheid.

Het is een mooie kans om meer te leren over diversiteit en beperkingen. U komt in contact met mensen met een beperking, kunt luisteren naar hun verhalen en ook zelf ervaren hoe het is om te leven met een beperking.

Dansen voor slechtzienden

Neem bijvoorbeeld gratis deel aan een salsa workshop ‘Blinde liefde voor salsa’ in het Venture Café. Link opent een externe pagina. Annemarie Nodelijk is de initiatiefneemster. Zij werd slechtziend door een hersentumor. Het viel haar op dat ze als slechtziende niet makkelijk kon meedoen aan dansactiviteiten. In 2012 is zij begonnen met het geven van non-visuele danslessen. ‘Als dochter van een Antilliaanse moeder en een Hollandse vader stond bij ons thuis altijd de muziek aan en was het swingen geblazen. Dit brengt veel positieve energie en dat wil ik tijdens onze danslessen de deelnemers laten ervaren.’ Deze avond is heel speciaal, want ‘Blinde liefde voor Salsa’ viert haar 12,5 jaar bestaan. De avond wordt geleid door Sander de Kramer. En DJ El Pequeño Loco zorgt voor de muziek.

 

Vreemde instrumenten en De Bridge

Of u gaat naar het borrelconcert van The Bridge in Lantaren Venster. Link opent een externe pagina. De Bridge uit Rotterdam is de enige band in Nederland die muziek maakt op ingenieuze en op maat gemaakte instrumenten. De Bridge is de talentvolle huisband van Stichting My Breath My Music. Die stichting geeft kinderen en jongvolwassenen met een zware lichamelijke beperking de mogelijkheid om muziek te maken. De entreeprijs is 10 euro en één drankje is inbegrepen.

Via: gemeente Rotterdam

Maar en zijn nog veel meer activiteiten. U vindt ze allemaal op de website van de Week van de Toegankelijkheid. Link opent een externe pagina van 2 tot en met 20 oktober. Daar kunt u zich direct aanmelden voor een activiteit. 

Op de pagina Toegankelijke Stad leest u wat de gemeente onderneemt om de stad toegankelijk te maken. 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair