HomeGemeenteWeekend Black Friday en Sinterklaas: gratis OV vanaf P+R terreinen

Weekend Black Friday en Sinterklaas: gratis OV vanaf P+R terreinen

Een deel van het RET-buspersoneel legt volgende week het werk neer om een beter cao af te dwingen. Daardoor zullen ook in regio Rotterdam busritten vervallen, zegt de vervoerder, die reizigers vraagt rekening te houden met een verstoorde busdienstregeling. ,,Het advies is om waar mogelijk voor de tram of metro te kiezen.”

 

In het weekend van Black Friday en Sinterklaas rijden er geen treinen van en naar Rotterdam Centraal. Dit komt door werkzaamheden van ProRail. Zo laat de gemeente ons weten. 

De gemeente en de RET bieden daarom gratis openbaar vervoer aan voor bezoekers die parkeren op de 5 grootste P+R terreinen.

Deze actie geldt voor de parkeerterreinen Slinge, Noorderhelling, Meijersplein, Alexander en Kralingse Zoom. Bij het P+R terrein ontvangen bezoekers van promotieteams een gratis kaartje voor het openbaar vervoer. Deze actie is op zaterdag 25 en zondag 26 november en zaterdag 2 december en zondag 3 december. Promotieteams zijn aanwezig op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag tot 16.00 uur.

Bereikbaarheid centrum

Winkeliers verwachten tijdens Black Friday en het Sinterklaasweekend veel bezoekers. ‘Dit zijn voor ondernemers in de stad belangrijke dagen. Rotterdam wordt in deze periode traditioneel druk bezocht door bezoekers van buiten de stad. Als zij allemaal met de auto komen omdat de trein niet rijdt, staat de binnenstad binnen de kortste keren vast. Dan kom je als gezin uit Barendrecht hier niet om gezellig een dagje te winkelen, maar om een dagje in de file te staan’, zegt wethouder Vincent Karremans. ‘Gelukkig hebben we goede P+R-voorzieningen en snel openbaar vervoer om de drukte in de stad wat lucht te geven. Vanwege deze situatie maken we het ov vanaf P+R terreinen deze weekenden gratis.’

Slim parkeren bij P+R terreinen

Parkeren bij een P+R terrein is altijd gratis wanneer bezoekers doorreizen met het openbaar vervoer. Het betalen van het parkeergeld gebeurt met een openbaar vervoersbewijs, zoals een ov-chipkaart. De gemeente en de RET willen het gebruik van P+R terreinen meer motiveren. ‘Het gebruik van P+R in combinatie met openbaar vervoer richting het centrum van de stad is al een succesvol aanbod.  Samen met de gemeente kijken we nu hoe we dit aantrekkelijker kunnen maken voor verschillende soorten reizigers. Denk bijvoorbeeld aan werkgevers en werknemers. We maken het ov graag zo toegankelijk mogelijk, dit initiatief draagt daaraan bij. Zo hopen we nog meer reizigers kennis te laten maken met het gebruiksgemak van het ov,’ zegt algemeen directeur van de RET Maurice Unck.

Autoluwere binnenstad

Wethouder Karremans: ‘P+R voorzieningen zijn ook in de toekomst van groot belang om de drukte in de stad te beperken. Ruimte in Rotterdam is schaars en als we die ruimte optimaal willen benutten moeten we keuzes maken. Een autoluwere binnenstad is zo’n keuze. Om de stad toch goed bereikbaar en veilig te houden, zijn P+R terreinen een blijvende, slimme oplossing voor reizigers die van buiten de stad met de auto komen.’

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular