Er is weer een wethouder opgestapt in Rotterdam. Deze keer van de politieke partij DENK. Het opstappen is met een flinke rel gepaard gegaan met veel beschuldigingen van en naar collega’s en (lokale) media. Zo zou de man al lange tijd onder vuur liggen vanwege het ‘niet functioneren’.
[UPDATE] De Rotterdamse oppositie heeft een spoeddebat aanegevraagd mbt deze kwestie.
Deze wethouder hield zich onder andere met ‘armoedebestrijding’ bezig in Rotterdam.
De timing is slecht. De Rotterdam coalitie staat nu voor het moment om daadwerkelijk op basis van beleidnota’s te gaan ‘leveren’ in een stadscultuur waar veel kiezers zich ‘bedrogen’ voelen, zoals bij het invoeren van het betaald parkeren op Rotterdam-Zuid en schrappen van vitale bus-/tram-verbindingen.
Al eerder stapten twee wethouders van Leefbaar Rotterdam op, zie artikel, als ook de voorman van Leefbaar Rotterdam.
Critici hadden reeds lente 2022 problemen voorspeld gezien de opmerkelijke samenwerking tussen Leefbaar Rotterdam en DENK in het Rotterdamse college, zie artikel. Beide partijen hebben wederom gebruik gemaakt van veel volmachten waarbij “niet-stemmers” via stemmers toch nog een stem konden uitbrengen. Nesselande.INFO heeft een reeks van nepnieuws, en met desinfo, gevulde artikelen ontmaskerd met een vermeend lokaal politieke lading, zie artikelen.
De coaltie rammelt
Het schuurt in het college van Rotterdam. Waar vooral DENK en Leefbaar Rotterdam geregeld ‘fitties’ op de sociale media uitvechten met collega partij-genoten, voelen kiezers zich bedrogen. Het aanbod sociale huurwoningen voor de ‘gewone Rotterdammer’ valt zwaar tegen. Dure woontorens worden in de pre-ontwikkelfase afgeblazen en uit nood herontwikkeld, zoals de Glashaventoren. In een periode van veel vraag naar woningen in stedelijke gebieden, een markante ontwikkeling. Het gevoel van onveiligheid neemt – vooral in het centrum – gestaag toe door het grote aantal explosies. Bovendien heeft de stad het drugsprobleem in de haven niet onder controle. Het aantal daklozen neemt weer toe in het Rotterdamse straatbeeld en steeds meer Rotterdammers kunnen hun (energie)rekeningen niet meer betalen. Er is wel zo een 1,2 miljard euro besteed aan onzichtbare Wijkhubs.
Als die Rotterdammers dan ook vitale ov- en tram-lijnen moeten gaan missen, het ov in 2024 nog duurder wordt en door betaald parkeren de auto lastig betaalbaar wordt, dan nemen de twijfels toe waar het huidige “beleid” toe leidt. Bij het altijd opgewonden Leefbaar Rotterdam roept hun aanwezigheid in het B&W vragen op als na een reeks van desinfo en nepnieuws gedeeld tijdens hun campagne, nu ook de kleinste succesjes niet waar blijken te zijn, zie artikel.
Zorgen over armoedebeleid in Rotterdam nemen toe na opstappen wethouder: ‘Dit is een ramp’
Lees ook dit artikel op OPEN Rotterdam met interview met vertrekkend wethouder.