HomeNesselande nieuwsWeer kermis in Capelle a/d IJssel (tot en met...

Weer kermis in Capelle a/d IJssel (tot en met 28 april 2022) en programma Koningsdag

Kermis Kretalaan 2010 Nesselande

Kermis Kretalaan 2010 Nesselande

Nesselande zelf kent helaas geen kermis, maar nadat door corona de jaarlijkse Koningsdagkermis twee keer op rij niet in Capelle kon worden georganiseerd, keert de kermis in 2022 weer terug. De Koningskermis duurt een volle week en opent op vrijdag 22 april om 15.00 uur. Donderdag 28 april om 22.00 uur is het kermisfeest weer afgelopen. 

Achter het gemeentehuis worden verschillende attracties opgebouwd zoals de autoscooters, de booster, rups, een spookhuis en volop ander vermaak voor jong en oud. Uiteraard zijn er op de kermis ook verschillende lekkernijen te vinden. Burgemeester Peter Oskam is blij dat de kermis er straks weer is in Capelle:

De traditionele Koningskermis is een prachtige traditie in Capelle. Ik reken dit jaar op mooi weer en gun iedere Capellenaar een fantastische kermisweek met veel plezier.

 

Openingstijden, opbouw en afbouw

Op 20 en 21 april vanaf 9.00 uur wordt het parkeerterrein achter het gemeentehuis omgebouwd tot kermisterrein. Daardoor zijn er minder parkeerplaatsen beschikbaar in het centrum van de stad. Vanaf dinsdag 19 april om 18.00 uur kunt u tijdelijk niet parkeren achter het gemeentehuis. Dit staat met borden aangegeven. De afbouw is op zaterdag en zondag 29 en 30 april. De kermis duurt van 22 tot en met 28 april gedurende de volgende openingstijden:

  • 22 april | 15.00 – 23.00 uur
  • 23 april | 14.00 – 23.00 uur
  • 24 april | 14.00 – 22.00 uur
  • 25 april | 14.00 – 22.00 uur
  • 26 april | 14.00 – 23.00 uur
  • 27 april | 10.00 – 22.00 uur
  • 28 april | 14.00 – 22.00 uur

Koningsdag 2022 in Capelle

Op Koningsdag, 27 april 2022 is er muziek en zijn er tal van festiviteiten op het Stadsplein, Amnestyplein, Rivierweg en Lijstersingel, georganiseerd door de Stichting Capelse Festiviteiten.

Kinderen kunnen op het grasveld onder de metrobaan en langs de weg met een kleedje tweedehands spullen verkopen. Let op: dit is echt alleen bedoeld voor kinderen!

Op het Stadsplein komen 70 markkramen voor particulieren en handelaren. Meer informatie is te lezen op https://capelsefestiviteiten.nl

Naast een kleedjesmarkt bij de metro Capelle, is er vanaf 10 uur DJ Davinci en zijn er diverse bands.

Kindermarkt:

Kinderen en uitsluitend kinderen kunnen met een kleedje een leuk plekje opzoeken op het grasveld onder de Metrobaan. Ruim de kast eens lekker op en je kun op deze dag een extra zakcentje bijverdienen. Helaas waren er voorgaande jaren nog steeds volwassenen die meenden dat zij ook op deze wijze handelswaar mochten verkopen, De organisatie heeft diverse verkopers laten verwijderen. Daarom nogmaals om teleurstellingen te voorkomen.

Kinderspelen:

Door aangescherpte regels vanuit de gemeente is het voor de organisatie niet meer mogelijk om luchtkussens en andere leuke activiteiten in te huren. Er zijn te weinig bevoegde medewerkers beschikbaar om deze te begeleiden. Dit is dit jaar dus niet meer mogelijk en dat is een mindere leuke mededeling voor de kinderen die daar altijd kwamen spelen!

 

De VERKOOP ONDER DE METRO BAAN EN LANGS DE WEG IS UITSLUITEND BEDOELD VOOR KINDEREN, volwassenen moeten gebruik maken van een marktkraam op het Stadsplein.

Op het Stadsplein komen 70 grote marktkramen waar een scala aan producten verkocht zullen worden, schoenen, kleding , huishoudelijke producten , heerlijke gerechten.

Mocht u een kraam willen huren, neem dan contact op met:
Leo Snijders – Mobielnr.: 06.20041117

Natuurlijk zullen ook diverse straattheater groepen aanwezig zijn zie verder op in het programma!

Redactie
Redactiehttp://www.nesselande.info
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden