HomeGemeenteWijk @Nesselande doneert 12.000 euro aan Blijdorp en 12.000 euro aan Plaswijckpark

Wijk @Nesselande doneert 12.000 euro aan Blijdorp en 12.000 euro aan Plaswijckpark

Meerkat Adelaide Zoo Dierlijke - Gratis foto op Pixabay

Bij wijze van het wijkcomité Nesselande is april 2021 besloten dat er een over-budget (uit 2020) wordt gebruikt voor twee donaties. Er wordt zowel 12.000 euro geschonken aan Blijdorp als ook aan Het Plaswijckpark Rotterdam.

Vanwege de lockdown is Diergaarde Blijdorp nog officieel gesloten tot nader bericht. De diergaarde mag zich de best bezochte dierentuin van Nederland noemen. Het verzorgen van de unieke dieren en planten gaat gewoon door, maar zit zonder bezoekers en dus ook zonder inkomsten. Steun is daarom harder nodig dan ooit. Zij kennen 30 april 2021 een testdag.

Afgebrand

Het Plaswijckpark is een recreatiepark dat is gelegen aan de Bergse Achterplas tussen de wijken Schiebroek en Hillegersberg aan de noordrand van Rotterdam. Het park is eigendom van de Stichting Plaswijckpark. Het staat bekend als een kleinschalig attractiepark voor ouders met kleine kinderen en schoolgroepen. Indien u in Rotterdam bent geboren dan zal het Plaswijckpark veel jeugdherinneringen kennen.

Januari 2021 is het theater in het Plaswijckpark afgebrand, vermoedelijk door brandstichting. Dit gaf ook op de sociale media in Nesselande veel verontwaardiging.

Het geld wordt onder andere gebruikt om ook ruim 200 arme gezinnen uit Rotterdam de mogendheid te geven beide parken te bezoeken.
Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

Popular