HomeActiviteiten Nieuws NesselandeWijk Rotterdam-Nesselande krijgt een eigen voetbalclub (= 1 april...

Wijk Rotterdam-Nesselande krijgt een eigen voetbalclub (= 1 april grap)

Kosboulevard Nesselande #nieuws #nesselande #news voetballen veld
Kosboulevard Nesselande #nieuws #nesselande #news voetballen veld

 

De vraag is groot, de ambitie is groot. Het de voetballers uit Nesselande zijn nu noodgedwongen verspreid over de omliggende wijken en dorpen. Die clubs raken vol of kennen zelfs een stop voor kinderen uit de wijk Rotterdam-Nesselande. 

 

Bestemming

Nadat OMHC van Ommoord naar Nesselande is verplaatst, was de meest logische locatie reeds ingenomen door de bekende hockeyclub. Nu de discussie rondom de bestemming van het groene gebied rondom de Kosboulevard (zijkant Zevenhuizerplas) is afgerond is ook de locatie van de noodzakelijke eigen voetbalclub een feit. Voorlopig zou er plek zijn voor twee voetbalvelden. Op termijn zou een derde veld gerealiseerd kunnen worden aan de zijkant van De Kristal/Huis van de Wijk, schuin tegenover de metro Nesselande. Bewoners van De Kristal zouden massaal openstaan voor een functie als vrijwilliger bij de toekomstige voetbalclub. Of de AH of lokale Jumbo zou in de race zijn om als hoofdsponsor de ambitieuze voetbalclub – die in de zevende klasse Zondag West II D zal moeten starten met het hoofdelftal – te gaan fungeren.

Festivals

Lange tijd zouden er op het gras aan de Kosboulevard sprake zijn geweest van een festivalbestemming. Dit is door de diverse instanties en aanwonenden massaal weggestemd.

Wanneer VV Nesselande open staat voor de eerste inschrijvingen, is nog niet bekend.

Helaas is dit een 1 april grap. 

Redactie
Redactiehttp://www.nesselande.info
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden