[UPDATE] Wijkcomité Nesselande: ‘Kiezen voor plan bewoners’

Gemeente Rotterdam

1089

De Wijkcomité Nesselande laat van zich horen in de Stadskrant Prins Alexander en focust spijtig niet op de aanpak van het afvalprobleem in de wijk Nesselande of de situatie strand Nesselande. Ook het dichtslibben van de wijk lijkt geen prioriteit te krijgen.

Plan bewoners

Wel adviseert het gekozen Wijkcomité het gemeentebestuur om te kiezen voor het plan dat bewoners maakten voor de Siciliëboulevard en Brandingdijk-West om de wegen rondom de boulevard gescheiden te houden. Dit is 14 mei 2020 besloten tijdens de eerste digitale openbare vergadering van het wijkcomité.  Bijzonder was dat er tussen twee plannen moest worden gekozen. Het plan van de gemeente én dat van de bewoners. De gemeente stelde voor om de huidige situatie te veranderen in een weg met twee rijstroken en de aanleg van een rotonde, waarbij de huidige parallelweg een hoofdrijbaan wordt. Bewoners zagen dit niet zitten en kwamen vorig jaar met een alternatief, waarbij het verkeer in twee richtingen op een hoofdrijbaan rijdt en bestemmingsverkeer van zuid naar noord op de parallelweg.

Geen rotonde

Het wijkcomité legde eind maart beide plannen voor aan omwonenden via de app Gemeentepeiler. Dat het onderwerp leeft in de wijk, bleek alleen al uit het grote aantal downloads van de app in de periode van de peiling. De uitslag was ook duidelijk; maar liefst 79 procent van de deelnemers koos het plan van de bewoners, waarbij ze vooral de veiligheid als reden gaven, aldus de stadskrant. Om hoeveel stemmers het gaat is niet bekend.

UPDATE vanuit de gemeente Rotterdam, juni 2020:

 “.. in totaal hebben 266 mensen hun stem uitgebracht met de @Gemeentepeiler app. 211 kozen voor het voorstel van bewoners. 48 voor gemeenteplan, 7 ‘geen mening’. Peiling is niet over de hele wijk uitgezet, alleen bij direct omwonenden.”

Vorig artikelLaan van Magisch Realisme, Nesselande-Rotterdam heeft gratis Minibieb
Volgend artikelProject 7 Beach Club Horeca Nesselande-Kosboulevard gehele jaar geopend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.