HomeActiviteiten Nieuws NesselandeWoning met energielabel verkoopt beter (en brengt 6000 euro meer op)

Woning met energielabel verkoopt beter (en brengt 6000 euro meer op)

 Woningen met een energielabel worden sneller verkocht dan wanneer het label ontbreekt. Voor een huis met een ‘groen’ label willen kopers gemiddeld 6000 euro meer betalen.

Dit blijkt uit onderzoek door de Universiteit van Tilburg en de Universiteit Maastricht. De energielabels werden in 2008 ingevoerd. Sindsdien zijn er ruim vijftigduizend Nederlandse woningen met een energielabel verkocht. Dat is zo’n vijftien procent van de totale markt.  Opvallend is dat de woningen met het label gemiddeld 24 dagen sneller verkocht worden dan normaal.

 

Tweede Kamer

 

De Tweede Kamer vergadert binnenkort over een voorstel om er beter op toe te zien dat er geen woningen zonder label meer worden verkocht. Het kopen van een woning zonder label brengt het risico met zich mee dat mensen niet weten hoe hoog de energierekening zal uitvallen in hun nieuwe huis. Mensen met de meest energieverkwistende woningen betalen vier keer zo veel voor gas als mensen met de energiezuinigste huizen. Een kwart in Zuid-Holland heeft een woning met energielabel.

Via Nu.nl

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular