Woningen met een energielabel worden sneller verkocht dan wanneer het label ontbreekt. Voor een huis met een ‘groen’ label willen kopers gemiddeld 6000 euro meer betalen.

Dit blijkt uit onderzoek door de Universiteit van Tilburg en de Universiteit Maastricht. De energielabels werden in 2008 ingevoerd. Sindsdien zijn er ruim vijftigduizend Nederlandse woningen met een energielabel verkocht. Dat is zo’n vijftien procent van de totale markt.  Opvallend is dat de woningen met het label gemiddeld 24 dagen sneller verkocht worden dan normaal.

 

Tweede Kamer

 

De Tweede Kamer vergadert binnenkort over een voorstel om er beter op toe te zien dat er geen woningen zonder label meer worden verkocht. Het kopen van een woning zonder label brengt het risico met zich mee dat mensen niet weten hoe hoog de energierekening zal uitvallen in hun nieuwe huis. Mensen met de meest energieverkwistende woningen betalen vier keer zo veel voor gas als mensen met de energiezuinigste huizen. Een kwart in Zuid-Holland heeft een woning met energielabel.

Via Nu.nlDisclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelNesselande TrackStars jeugd-atletiekvereniging succesvol bij competitie in Reeuwijk
Volgend artikelParqui Park: Wonen aan de Zee vanaf 324.500 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.