HomeNesselande INFO nieuwsWoningen 2-4 ton; Nesselanders zien in 'goedkoop' Vijfde Dorp nieuw toevluchtsoord

Woningen 2-4 ton; Nesselanders zien in ‘goedkoop’ Vijfde Dorp nieuw toevluchtsoord

Het college bij de buren in Zuidplas lijken hun belofte van “goedkope woningen” te houden. De duizenden woningen die per 2025 worden gebouwd zouden tussen de 225.000 en 425.000 euro moeten gaan kosten. Dit ondanks de gestegen bouwkosten. Keerzijde is dat het dorp voor enorme fileproblemen gaat zorgen rondom Nesselande. 

Het AD meldt: 

In 2018 kon je daar bijvoorbeeld een eenvoudige kleinere grondgebonden woning met beperkte duurzaamheidsvereisten voor realiseren. Anno 2023 is dat geheel anders”, stelt het college van Zuidplas vast. ,,De bouwkosten en de rente zijn aanzienlijk gestegen en de duurzaamheidsvereisten zijn strenger geworden. Met het genoemde bedrag van 225.000 euro is thans slechts een appartement te realiseren van circa 40 tot 45 vierkante meter zonder lift.

Nesselanders, die hun ooit gekochte woning ruim 300% in waarde hebben zien stijgen de laatste jaren vertrokken al massaal naar het fraaie, duurzame Koningskwartier in Zevenhuizen (Zuidplas).
Polders Vijfde Dorp Nesselande bouw
Polders Vijfde Dorp Nesselande bouw
Door de Zevenhuizenaren ook wel “nep-Zevenhuizen” genoemd gezien de grote community van ex-Nesselanders. AD.nl meldt eind augustus 2023:

,,In 2018 kon je daar bijvoorbeeld een eenvoudige kleinere grondgebonden woning met beperkte duurzaamheidsvereisten voor realiseren. Anno 2023 is dat geheel anders”, stelt het college van Zuidplas vast. ,,De bouwkosten en de rente zijn aanzienlijk gestegen en de duurzaamheidsvereisten zijn strenger geworden. Met het genoemde bedrag van 225.000 euro is thans slechts een appartement te realiseren van circa 40 tot 45 vierkante meter zonder lift.”

Het Vijfde Dorp zal bij en rondom Nesselande (A12-A20) voor enorme fileinfarcten gaan zorgen omdat een mobiliteitsplan ontbreekt. Door de slechte politieke verstandhouding tussen het college in Zuidplas en Leefbaar Rotterda (de grootste partij in het college in Rotterdam) lijkt een dialoog over de situatie Nesselande en files nauwelijks mogelijk.
Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair