HomeActiviteiten Nieuws NesselandeXerxesDZB zoekt een enthousiaste coördinator horeca!

XerxesDZB zoekt een enthousiaste coördinator horeca!

XerxesDZB uit Zevenkamp met veel spelers uit Nesselande is met ingang van het nieuwe seizoen op zoek naar een nieuwe enthousiaste coördinator horeca. De mogelijkheid bestaat deze functie in de vorm van een duo-vrijwilligers plek in te gaan vullen. 

Als vereniging hechten we veel waarde aan het clubhuis en de bezetting van de horeca. Miranda: “Het Clubhuis en het terras, ofwel onze horeca, is onze huiskamer waar alles samen komt. Jong en oud vinden elkaar hier. Een plek waar je samenkomt en dus verbinding centraal staat. Daarnaast is de horeca ook de plek waar we samen met ook alle bezoekers een mooie omzet draaien waarmee we de club mede draaiende mee kunnen houden.

De activiteiten van een coördinator horeca kan onderverdeeld worden in een aantal belangrijke delen:

  1. Roosterplanning

Zo’n 40 weken per jaar is onze horeca geopend en hebben we vooral op zaterdagen veel publiek en een lange openingstijd. Een goede bezetting draagt zowel bij aan het plezier van de vrijwilligers als het plezier van de gasten die wij in ons Clubhuis ontvangen. Als coördinator inventariseer je wie beschikbaar is, welke teams een seniorendienst hebben en kijk je naar het programma van de week. Met een basisplanning als hulpmiddel vul je vervolgens de weekplanning. Simpel op papier, echter is het in de praktijk veelal een uitdagende klus de bezetting rond te krijgen. Bij een te kort ben je gedurende de week actief met het vol krijgen van de planning. Hierbij zijn flexibiliteit en stressbestendigheid belangrijke vaardigheden.

  1. Aansturing op zaterdag

Op zaterdag draait XerxesDZB een omzet waar heel veel horeca zaken jaloers op zijn. Mooi natuurlijk echter dit betekent ook dat je op dit soort dagen een soort bedrijf runt. Als coördinator stuur je op zaterdagen en tijdens evenementen zoals onze toernooien de mensen achter de bar en in de keuken aan. Je bent indien nodig het aanspreekpunt voor onze gasten en andere actieve vrijwilligers voor horeca gerelateerde zaken. Eén van de eigenschappen voor de coördinator is dat je stevig in de schoenen moet staan.

Zo moeten nee kunnen zeggen tegen gasten die te veel hebben gedronken, nee zeggen tegen mensen onder de 18 die niet mogen drinken, moet je soms andere vrijwilligers erop wijzen dat ze niet achter de bar en/of in de keuken mogen zijn en moet je soms mensen aanspreken op hun ongewenste gedrag. Bijvoorbeeld wanneer een gast op een ongepaste manier kenbaar maakt dat een bestelling te lang duurt.

Daarnaast wordt er van je verwacht dat je sturend leiding geeft aan de bar- en keukenvrijwilligers. Waardering, begeleiding en een positieve werkomgeving zijn ook onderdelen van jouw rol als coördinator.

Als coördinator ben je ook verantwoordelijk dat het volledige horecateam werkt volgens de HACCP regels en dat de wet- en regelgeving nageleefd wordt rondom Nix18.

  1. Inkoop

Het is natuurlijk belangrijk dat er voldoende voorraad is en dat er tijdig besteld wordt bij de leveranciers. Daarbij is het onderhouden van de relaties met leverancier ook van belang. Samen met Kees Strijbos wordt dit onderdeel ingevuld.

  1. Evenementen organisatie horeca

Voor grote evenementen is het belangrijk dat de horeca goed is geregeld. De coördinator zorgt voor de afstemming met de organisator van het evenement en organiseert de horeca gerelateerde activiteiten van het evenement.

Denk jij nu “Dit lijkt mij leuk” en ben je goed in nee zeggen, durf je mensen aan te spreken, kun je delegeren en heb je leidinggevende kwaliteiten? Haal jij voldoening uit het plezier van anderen, ben je gedreven een mooi resultaat neer te zetten en zet jij je graag in voor goed georganiseerde activiteiten? Ben jij een echte teamspeler die wanneer nodig de besluiten neemt en sturing geeft?

Ervaring in de horeca is geen vereiste, natuurlijk wel een pré. En wat betreft je beschikbaarheid verwachten wij van de coördinator dat hij/zij (gedeeltelijk) op zaterdag aanwezig is en ook tijdens andere openingsmomenten af en toe zijn/haar gezicht laat zien.

Kun je veel vragen met ja beantwoorden en lijkt het écht leuk? Wij gaan graag met je in gesprek, óók wanneer je dit mogelijk samen met iemand anders zou willen doen.

Voor interesse kan je mailen naar vrijwilligers@xerxesdzb.nl Wij nemen dan contact met je op!

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair