HomeActiviteiten Nieuws NesselandeActief Huis van de Wijk Nesselande overstemt nepnieuws van politieke partij

Actief Huis van de Wijk Nesselande overstemt nepnieuws van politieke partij

Een lokale politieke partij deelt regelmatig negatieve berichtgeving over de beperkte activiteiten en faciliteiten in Huis van de Wijk/De Kristal. Wie de activiteiten bijhoudt, zoals Nesselande.INFO, ziet de Nesselande een van de meest actieve Huizen van de Wijk in Rotterdam kent. Daarbij op letterlijk enkele minuten een divers aanbod van horeca en grote bieb. Het aanhoudend nepnieuws dat “campagnewise” wordt gemaakt en gedeeld door deze politieke partij (en de Buurtpreventie Nesselande + een lokale Nesselande Facebook) kent een groeiende irritatie bij Nesselande die hun wijk met nepnieuws beschadigd zien worden, zie archief.

Nesscafé: Sociale ontmoetingsplek in Nesselande biedt dagelijks 'Koffieleutje op afspraak' #lockdown #prikkelig | Nieuws Nesselande OFFICIEEL strand-Nesselande Zevenhuizerplas

Voorzien van eigen café, eigen minibieb, beschikbare dinermenu’s voor de bewoners en dagelijkse activiteiten doen de vrijwilligers dagelijks hun best om volle dagen de bewoners (en bezoekers) te vermaken!

Treurig was het nepnieuws gedeeld en gemaakt door een lid van Leefbaar Rotterdam die op basis van nepinfo een negatief beeld wil schetsen van het actieve Huis van de Wijk:

Treurig was het nepnieuws uit 2023 van Leefbaar Rotterdam fractielid van Caroline Aafjes-van Aalst vanuit De Kristal in Nesselande.

Naast de grote bieb op 40 meter afstand (met ruime openingstijden), zit 8 meter rechts van mevrouw Aafjes-van Aalst zit een inpandige bieb met boeken gericht op de bewoners van De Kristal.

Het wordt lachwekkend als de mevrouw beweert dat er geen ruimte is om koffie te drinken en bij het draaien van de camera van haar ‘propaganda video’ letterlijk voor de ingang van het populaire Nesscafé staat waar bewoners (en bezoekers) koffie, thee met koek kunnen drinken met een eigen bar en activiteiten ruimten.

En dan beweert de mevrouw van Leefbaar Rotterdam “.. dat er niets valt te beleven..”; het blijkt nepnieuws te zijn totaal haaks op het drukke, dagelijkse programma van vrijwilligers die hiermee erg negatief worden gezet. Nesselande.INFO bericht sinds de opening van De Kristal over de vele workshops, filmavonden, koffiegesprekken en de drukke activiteitenprogramma’s in het zorghuis.

 

 

Lasergaming!

Een open ruimte wordt regelmatig slim gebruikt zoals eind februari 2024 voor een lasergameavond in De Kristal in Nesselande bij het Maltaplein.

 

Bekijk hier de berichten over Huis van de Wijk. 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular