HomeActiviteiten Nieuws NesselandeActie politie-handhaving boulevard Maltaplein: 81 bekeuringen + reacties ge-irriteerde...

Actie politie-handhaving boulevard Maltaplein: 81 bekeuringen + reacties ge-irriteerde ouders Nesselanders

Politie Nesselande nacht #nieuws #nesselande #news
Politie Nesselande nacht #nieuws #nesselande #news

Op een redelijk zonnige vrijdag 9 april 2021 is er vanaf de middag door de (jeugd)handhavers van de Gemeente Rotterdam – en Politie basisteam IJsselland – een gezamenlijke handhavingsactie gedraaid. Vorige week was er nog een grote actie in Zevenkamp nu een grote actie rondom het Maltaplein-winkelboulevard in de wijk Nesselande.

Meldingen

De actie was het gevolg van de vele meldingen van overlast rondom dit winkelplein. De meldingen kwamen bij de Gemeente Rotterdam binnen kwamen. Het is algemeen bekend dat er veel gefietst, gebromt en gescooterd wordt op het wandelgebied Maltaplein, ook door het winkelend publiek uit de wijk zelf.

Populaire e-steps in Nesselande

Tijdens deze gezamenlijk actie zijn er 81 bekeuringen geschreven waarvan 47x fietsen over de stoep, 23x snor-/bromfiets over de stoep en 4x rijden zonder rijbewijs. Ook zijn er 3 bestuurders van een elektrische step gewaarschuwd dat hiermee niet op de openbare weg mag worden gereden.
Een van deze bestuurders was eigenwijs en stapte toch weer op zijn step. Deze is hierop in beslag genomen. De bestuurder kreeg een bekeuring. In Nesselande zijn de electrische e-steps populair bij de jeugd uit de wijk; helaas zijn deze NIET toegestaan op de openbare weg. Een aantal van deze steps rijdt soms harder dan scooters (25 km p/u).

Samenwerking en wijkreflectie

Er wordt teruggekeken op een mooie samenwerking tussen de Politie en de handhavers van de Gemeente Rotterdam. Waar diverse, social media kanalen graag de schuld geven aan bezoekers van het strand Nesselande, is het massa aan bekeuringen het bewijs dat de wijkbewoners zelf een voorbeeldfunctie kennen. Kijkend naar de reacties op social media vinden bepaalde ouders dat hun kinderen zich niet aan de regels hoeven te houden rondom de boulevard Nesselande, want ‘ze hebben het al zo zwaar in deze corona periode‘.
Social media reacties op de politie-actie van 9 april 2021:
Goed bezig. Moeten jullie alleen ook eens een keertje richting Alexandrium gaan doen
Goed bezig. Eindelijk wordt er eens iets gedaan aan het over de stoep fietsen en snor/bromfietsen. Hopelijk gebeurt dit nu wekelijks
Een elektrische step mag niet ?? WANT
Ze hebben al zo weinig ook voor kinderen is dit een flut tijd iets soepeler mag wel hoor Wat denk je van die electrische fietsen die je ook uit je sokken rijden
Dit bewijst maar weer dat het niet alleen strandbezoekers zijn die overlast veroorzaken.
Straks mag je echt helemaal niets meer. Heel Europa zet de step in en wij niet. Mega raar beleid.
Waarom gebeurd dit niet op een zomerse dag , wanneer t druk is ? Gisteren waren er weinig mensen op de been vanwege t weer. Maar nu al een goed resultaat. Goede actie.
Sneu voor die kids! Dit is het enige wat ze nog hebben. Op nesselande op de skatebaan steppen of fietsen
Ik gok dat een groot aantal van deze bekeurde mensen bewoners zijn van Nesselande.
Mensen die zomers strandbezoekers de schuld geven!
Redactie
Redactiehttp://www.nesselande.info
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden