HomeGemeente #raad010Help! Afval, milieupark, uw kerstboom is 50 cent waard en sluiting afvalbakken

Help! Afval, milieupark, uw kerstboom is 50 cent waard en sluiting afvalbakken

AFVAL OUD EN NIEUW NESSELANDE

De feestdagen staan weer voor de deur. Dat betekent dat de gemeente containers, afvalbakken en parkeerautomaten afsluit en kerstbomen apart ophaalt.

[MAANDAG 27 DECEMBER is einde middag de vuilniswagen in de wijk gespot] 

Ga voor meer informatie over afval in Rotterdam naar de webpagina afval. Op de webpagina oud en nieuw leest u meer over de jaarwisseling.

Afval Nesselande

Huisvuilcontainers, papiercontainers en gfe-containers

Op 31 december sluit de gemeente alle gfe-containers en een deel van de containers voor huisvuil af, en een deel van de papiercontainers. Op 2 januari 2021 kunt u uw afval weer kwijt in de containers voor restafval.

Of dit geldt voor de ondergrondse containers in Nesselande, is niet duidelijk.

Textiel

De gemeente sluit van 27 december tot en met 3 januari containers voor textiel af. Vanaf 4 januari kunt u weer textiel weggooien.

Parkeerautomaten

Vanaf 30 december sluiten we alle 640 parkeerautomaten af met een stalen kap, om schade te voorkomen. Dit gaat in fases. De normale parkeertarieven gelden op deze dagen. Maar als de automaat is afgesloten, houdt handhaving daar rekening mee. Zo komt men automobilisten tegemoet, die zijn aangewezen op het betalen bij een automaat. Op 2 januari zijn de parkeerautomaten weer open.

Openbare afvalbakken

We sluiten tussen 27 en 31 december 1.500 afvalbakken af. Uiterlijk 4 januari kunt u hier weer afval weggooien. Afvalbakken in winkelgebieden sluiten we af van 31 december tot uiterlijk 2 januari.

Openingstijden milieuparken

Op 24 en 31 december sluiten de milieuparken eerder, om 15.00 uur.

Kerstbomen

Van 27 december tot en met 6 februari kunt u uw kerstboom naast de wijkcontainer leggen. Maar niet op de plaat of op de plek waar u de huiscontainer zet. We halen de kerstbomen (zonder versiering) apart op. Tienduizenden kerstbomen worden verwerkt tot houtsnippers en compost.

Uw kerstboom is geld waard!

In januari kunt u uw kerstboom inleveren op één van de inleverlocaties en ontvangt u € 0,50. Meer informatie zoals de inleverlocaties, vindt u op de pagina kerstbomen. Van de ingezamelde kerstbomen worden nieuwe dingen gemaakt zoals postkaarten en kersthangers. Nieuwsgierig? Lees meer op Rotterdamcirculair.nl/vankerstnaarnieuw.

Help de vuilnismannen en -vrouwen

De medewerkers van de gemeente werken hard om ook tijdens de feestdagen alle containers op tijd te legen en de stad schoon te houden. Help de vuilnisophalers en reinigers:

  • Gooi huishoudelijk afval in de container. Het kost veel werk en tijd om afval dat naast de container staat op te ruimen.
  • Is de afvalcontainer vol? Loop dan naar een andere container of neem het afval weer mee naar huis en wacht tot de bak geleegd is. Hier vindt u een Plattegrond van wijkcontainers.
  • Maak kartonnen dozen klein en plat door ze te scheuren, te snijden of erop te springen. Zo komt er niks klem te zitten en raken de papiercontainers minder snel vol.
  • Zet grofvuil of – kapotte – spullen die niet in de container passen níet op straat. Breng ze gratis naar een milieupark.

Via: Rotterdam.nl, december 2021

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair