HomeActiviteiten Nieuws NesselandeALERT! Buurtpreventie Nesselande (LEEFBAAR ROTTERDAM) verspreidt wederom desinfo boulevard Nesselande

ALERT! Buurtpreventie Nesselande (LEEFBAAR ROTTERDAM) verspreidt wederom desinfo boulevard Nesselande

Een verzonnen verhaal van @adnl en Buurtpreventie Nesselande over overlast door 250 jongeren
Een verzonnen verhaal van Florine Nesselaar en Yvonne Keunen (partner van oud-FVD lid en AD/RD-redacteur G.O) van RD-@adnl en Buurtpreventie Nesselande over overlast

Suggestieve foto’s van jongeren die bij de metro kijkend op hun mobiel op een bankje bij de metro zitten wachtend. Suggestieve foto’s van een groepje van zes jongeren die net andere dagen in Nesselande in de schaduw bij de supermarkt hangen en een melding dat een groepje jongeren liepen te ‘klieren’ op het Maltaplein met een beoogde omvang van een groepje kinderen hangend op het Maltaplein (winkelcentrum Nesselande) dat een veelvoud van tien van de werkelijkheid omvat, moeten een framing beeld geven dat er ernstige overlast zou zijn na afloop van een drukke stranddag op woensdag 26 juni 2024. Wat verdwaalde foto’s van politieauto’s die al de gehele dag (conform Warm Weer Protocol op strand Nesselande zijn), moet een setting weergeven waarmee wederom het nepnieuws van en door de Buurtpreventie Nesselande vormgeeft. 

Het lid van Leefbaar Rotterdam tracht al jaren een negatief beeld te creëren van de boulevard van Nesselande daar waar de autoriteiten (zoals politie en handhaving) op basis van de feiten het strand reeds acht keer beloont met de Blauwe Vlag voor “veilig strand”, zie artikel. Dit actief lid van Leefbaar Rotterdam – als ook lid van de Wijkraad Nesselande – verzon al eerder onder andere een oliebollendump in Nesselande (zie artikel), een plundering aan de boulevard en

[UPDATE 28 juni 2024, in de loop van de dag zijn foto’s en beweringen aangepast op de diverse media-uitingen waar het lid van Leefbaar Rotterdam bij betrokken is, aangezien het suggestieve foto’s bevat van terloopse voorbijgangers en het ‘klieren’ onterecht en suggestief zou zijn verwoord als vechtpartijen, die niet hebben plaatsgevonden] 

Geholpen door de clickbait van Florine Nesselaar van @adnl onder Rotterdam-Oost “redacteur” Yvonne Keunen meent de Buurtpreventie Nesselande dat er “250 jongeren hangen”. De werkelijke situatie staat haaks op de werkelijkheid. Bovenal was de Buurtpreventie Nesselande (bestaande uit een [1] coördinator), niet aanwezig.

In werkelijkheid zien we een groepje van 20 jongeren hangen links van vuilnisbakken bij de parkeerplaatsen achter het strand haaks op de 250 jongeren zoals Buurtpreventie Nesselande en @adnl beweert.

Navraag leert dat recentelijk (zie foto) de supermarkten in Nesselande wederom geen grote groepen toelaten in de winkels.

Suggestieve foto’s moeten een gevoel van onveiligheid aanwakkeren

Suggestieve foto’s van geparkeerde politieauto’s die altijd conform WarmWeerProtocol (WWP) aanwezig zijn (23 graden en warmer) bij het strand zouden moeten suggeren dat er breed ingegrepen zou zijn bij een grote groep van jongeren die lopen ’te klieren’. Het zouden er acht zijn, volgens het lid van Leefbaar Rotterdam dat zich al vaker schuldig heeft gemaakt aan het verspreiden van nepnieuws, zie onder andere dit artikel.

Bij 23 graden en warmer schaalt de politie bij strand Nesselande standaard op
Bij 23 graden en warmer schaalt de politie bij strand Nesselande standaard op

De politie schaalt altijd op bij warm weer

Bij 23 graden en warmer schaalt de politie bij strand Nesselande standaard op. We zien op de sociale media van het betreffend lid van Leefbaar Rotterdam suggestieve foto’s van een klein groepje van jongeren waar geen enkel strafbaar feit is te zien.

In werkelijkheid wilde een te grote groep in een (1) keer de JUMBO binnengaan. Er is nooit sprake geweest van het sluiten van de jumbo.

Ook zijn foto’s tonen geen strafbaar feit en een groepje van maximaal 20 jongeren ook geen schoonvegen, wel het begeleiden van een grote groep richting de metro wat al jaren gebeurt als “het hangen op het strand” voorbij is en grote groepen richting metro lopen. Dat de jongeren geïrriteerd waren dat ze niet als groep de supermarkt in mochten, is een feit.

Ter indicatie staan er bijna dagelijks groepjes van jongeren (vaak met scooter/fatbike) bij de supermarkten aan het Maltaplein van Nesselande.

Ze staan, hangen, laten de scooter wat draaien, TikTokken en doen verder niets.

De redactie van Nesselande.INFO was vanaf begin middag op het strand van Nesselande en bevestigt dat de lezing en info van de Buurtpreventie Nesselande niet op waarheid berust.

Het lid van Leefbaar Rotterdam – die zichzelf graag als politiek verantwoordelijk voor buitenruimte ziet – toont ook een suggestieve foto van twee agenten te paard bij de metro Nesselande die “ingegrepen” zouden hebben (zoals ook onterecht @Adnl meldt in het artikel vol desinfo). Nesselande.INFO was bij de metro Nesselande; daar is geen overlast geweest. Wel stille, wachtende reizigers op een bankje.

Het @adnl heeft zich laten misleiden nepnieuws te verspreiden
Het @adnl heeft zich laten misleiden nepnieuws te verspreiden

In de werkelijkheid reden de politie te paard de gehele dag rondjes rondom de boulevard van Nesselande en straten erachter, zoals Cypruslaan. De paard-politie-wagen was in de  ochtend op de Kosboulevard geparkeerd net als op andere dagen.

Politie te paard is regelmatig aanwezig op strand Nesselande op warme dagen om een handhavingsrode te doen
Politie te paard is regelmatig aanwezig op strand Nesselande op warme dagen om een handhavingsrode te doen

Het is weer de Buurtpreventie Nesselande (een actief lid van Leefbaar Rotterdam) die een gevoel van onveiligheid lijkt te willen aanwakkeren met weer nepnieuws. Voorbijgangers en reizigers bij de metro Nesselande zijn op de foto gezet en verspreid door het lid van Leefbaar Rotterdam om de suggestie te wekken dat het overlastgevers zijn. Nesselande is een van de weinige wijken in Rotterdam waarbij het gevoel van onveiligheid sterk is toegenomen (bron: Wijkprofiel Gemeente Rotterdam), zie artikel. Al eerder verzon het lid van Leefbaar Rotterdam onder andere inbraakcijfers van de wijk Rotterdam-Nesselande die haaks staan op de werkelijke cijfers van politie.nl, zie artikel.

De Buurtpreventie Nesselande en vooral het betreffend lid van Leefbaar Rotterdam ligt al langer onder vuur door het aanhoudend verzinnen van voorvallen die niet hebben plaatsgevonden, zoals een dumping van oliebollen in Nesselande en een plundering van winkels die nooit hebben plaatsgevonden

Het actief lid van Leefbaar Rotterdam gebruikt zijn zelfbenoemde titel van Buurtpreventie om onder andere met @adnl aandacht te vragen voor zijn politieke verkiesbaarheid vanuit Leefbaar Rotterdam. In de praktijk deukt de stroom aan nepnieuws en zelf verzonnen waarnemen de geloofwaarheid van de Buurtpreventie Nesselande in als ook het veelal betrokken @adnl/DPG Media en Leefbaar Rotterdam in. 

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair