HomeNesselande INFO nieuwsSchrijf in! Bouwer gevonden voor 140 flexwoningen bedrijfterrein Nesselande

Schrijf in! Bouwer gevonden voor 140 flexwoningen bedrijfterrein Nesselande

 

In Nesselande streeft Woonnet naar het realiseren van 140 flexibele woningen aan de Willem van Gispenstraat. Deze woningen zijn bestemd als sociale huurwoningen voor jonge starters op de woningmarkt en zullen minstens 15 jaar blijven staan. De planning is dat deze woningen gereed zullen zijn in de loop van 2025, als een van de initiatieven om snel (tijdelijke) betaalbare huurwoningen te bieden in Rotterdam. 

Het traject is ontsierd door veel nepnieuws over de flexwoningen en opruiing van bewoners in Nesselande waar een lokaal raadslid het project samen met het AD.nl als een “Ter Apel” wilde framen, zie artikel.

 

Inwoners uit Nesselande

De 140 flexwoningen zijn specifiek bedoeld voor huurders tot en met 27 jaar. Ongeveer een derde van deze woningen zal worden toegewezen aan inwoners van Nesselande, nog een derde zal beschikbaar zijn voor jonge statushouders, en het resterende deel zal openstaan voor andere jongeren tot en met 27 jaar. De woningen zijn geschikt voor één of twee personen. Ongeveer drie maanden voordat de woningen gereed zijn, zullen ze worden aangeboden op de website van Woonnet Rijnmond. Hier kunnen woningzoekenden die aan de eisen voor sociale huur voldoen, reageren met hun woonpas.

Wat betreft het ontwerp van de flexwoningen: de locatie bevindt zich op de overgang tussen de woonwijk Nesselande en het bedrijvenpark langs de A20. Het uitgangspunt is dat de woningen harmoniëren met de omgeving en een waardevolle aanvulling vormen. Er zullen twee kavels aan de Willem van Gispenstraat worden gebruikt, waarop in totaal 5 woonblokken zullen worden gebouwd: 4 blokken van 4 verdiepingen en 1 blok van 3 verdiepingen. Deze gebouwen worden geplaatst op een groenstrook, waardoor een vriendelijke overgang ontstaat tussen het bedrijvenpark en de woonomgeving richting de Laan van Magisch Realisme.

Elk woonblok zal tussen de 18 en 25 woningen bevatten, een mix van 89 studioappartementen van 22 m² en 51 tweekamerappartementen van 30 m². Om een prettige woonomgeving te bieden, worden er in het plan extra ontmoetingsplekken voor sociale interactie gecreëerd, zoals een gemeenschappelijke (buiten)ruimte. Daarnaast zullen op beide kavels algemene ruimtes op de begane grond van het middelste woonblok worden gerealiseerd voor de bewoners, inclusief faciliteiten zoals studie- en feestruimtes, een beheerdersruimte, wasruimte en een overdekte fietsenstalling.

Flexwoningen worden gefabriceerd in een fabriek en vervolgens ter plaatse afgebouwd. De bouwtijd van flexwoningen is ongeveer vijf keer sneller dan die van traditionele woningen. Bovendien kunnen flexwoningen later worden verplaatst naar andere locaties.

Bewoners van de flexwoningen zullen een tijdelijk huurcontract hebben en mogen maximaal 5 jaar in de woning verblijven. Gedurende deze periode bouwen zij inschrijfduur op bij Woonnet Rijnmond (indien ze jaarlijks hun inschrijving verlengen). Na 5 jaar zullen ze op zoek moeten gaan naar andere huisvesting.

Dit initiatief in Nesselande maakt deel uit van het bredere programma StartR van de gemeente Rotterdam. Binnen dit programma werkt de gemeente samen met diverse partners in de stad aan de realisatie van 2000 flexwoningen op locaties die tijdelijk geschikt zijn voor wonen.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair