We zijn met de diversiteit aan (social) mediakanalen rondom Nesselande.info vroeg begonnen met het promoten van het lokale inleverpunt in de wijk Nesselande (bij het Jan Wilspad).

Met een dialoog en bewonersbetrokkenheid op Nextdoor in onze nieuwsgroep, het bereik op Instagram – wij kennen als wijk-Insta vier maal zoveel volgers dan de ‘officiële’ Prins Alexander Instagram – en herhaalde mailingen, een rendement en – met afstand – de wijk in Prins Alexander met de meest ingeleverde kerstbomen.

De bomen worden verwerkt tot nieuwe producten.

De actie van Rotterdams klimaatwethouder Arno Bonte heeft begin januari 2022 tevens het NOS-journaal gehaald.

 Er wordt plaatmateriaal van gemaakt voor bijvoorbeeld de meubelindustrie, leuke houten standaardjes voor kaarten of foto’s en er wordt getest of het waardevol materiaal kan zijn om zwammen op te laten groeien. Wil jij alvast één van de producten kopen in de pre-sale? Dat kan hier! Hieronder lees je meer over de producten en de ondernemers.

De wijk Nesselande is met afstand de nummer 1.

De gemeente Rotterdam schrijft 10 januari:

Hartstikke bedankt aan alle deelnemers aan de kerstbomeninleveractie!

We hebben maar liefst 1.248 kerstbomen opgehaald op 4 locaties in Prins Alexander.

Eindstand: Nesselande 485 
Zevenkampse ring 318 
Hesseplaats 304 
Het Lage Land 141 
We hebben een paar leuke momenten op beeld vast kunnen leggen. Zoals de meiden die pizza gingen kopen met de opbrengst, de skelterbezorgdienst en het bezoek van de wethouder voor o.a. Duurzaamheid, Arno Bonte 
Benieuwd naar wat er met de bomen gedaan gaat worden?

 

 

 

Bron foto boven: Gemeente Rotterdam, januari 2022

 Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelMan steekt zichzelf in hand in metro richting Nesselande
Volgend artikelNieuwe wijkagenten in Rotterdam-Nesselande

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.