HomeActiviteiten Nieuws NesselandeBuren ontmoeten buren: Week van de Buurttafel #EK24

Buren ontmoeten buren: Week van de Buurttafel #EK24

Model, Jonge Vrouw, Glimlach, Blijheid

Wat zou je ervan vinden om samen met je buren aan te schuiven voor een gezellige maaltijd? Nextdoor, het platform dat buurten met elkaar verbindt, roept alle buurten in Nederland op om tussen 15 en 23 juni 2024 deel te nemen aan de Week van de Buurttafel. Het doel is om een warme sfeer tussen buurtgenoten te creëren en elkaar beter te leren kennen, waardoor het gemakkelijker wordt om elkaar te vinden voor hulp, informatie of gewoon wat gezelligheid. Vanaf nu kunnen Nederlandse buurten hun Buurttafel aanmelden via https://go.nextdoor.com/buurttafel2024.

Na twee succesvolle edities in 2022 en 2023, waarbij in totaal ongeveer 15.000 buren in Nederland samenkwamen om te eten en te drinken, is het nu tijd voor de derde editie van de Week van de Buurttafel. Wat opviel was dat of de Buurttafel nu groot of klein was, elke Buurttafel zorgde voor verbinding in de buurt. En wie wil er nou niet in een buurt wonen met goede buurtcontacten?

“Tijdens de Week van de Buurttafel opende ik mijn tuin voor mijn buren, waar we genoten van traditionele Syrische en Libanese gerechten. Er was volop gelegenheid om een stukje van mijn eigen achtergrond te delen en anderen te leren kennen. Uiteindelijk voelde het alsof we elkaar al jaren kenden. Het was een groot succes! Deze activiteit vormde het begin van iets groters. We blijven buurttafels organiseren,” aldus Tony, de organisator van de buurttafel in de Spanburgstraat in Almere.

Oranjegevoel tijdens Week van de Buurttafel 2024 De Week van de Buurttafel valt dit jaar samen met het EK voetbal. Op zondag 16 juni om 15.00 uur speelt het Nederlands elftal tegen Polen, en op vrijdag 21 juni om 21.00 uur tegen Frankrijk. Een perfecte gelegenheid om samen met je buurtgenoten het Nederlands elftal aan te moedigen, onder het genot van een hapje en een drankje.

“Voor de derde keer op een rij organiseren we de Week van de Buurttafel: een jaarlijks terugkerend initiatief van Nextdoor, bedoeld om een vriendelijkere wereld te creëren, waarin iedereen een buurt heeft om op te bouwen. En dat is belangrijk, want uit ons jaarlijks buurtonderzoek werd duidelijk dat maar liefst 65% van de Nederlanders een prettige omgang met buurtgenoten erg belangrijk vindt. Eten verbindt mensen, en is een relatief eenvoudig middel om ze bij elkaar te brengen,” aldus Geert Mol, Country Manager van Nextdoor Nederland.

Buurttafel organiseren? Wil jij een Buurttafel organiseren? Dat kan! Of het nu een buurtbarbecue, diner, high tea, lunch, picknick, borrel of koffie met gebak is: iedere Buurttafel is waardevol. Ga naar https://go.nextdoor.com/buurttafel2024 en meld jouw Buurttafel aan.

 

Hulp nodig bij de organisatie? Nextdoor biedt een toolkit aan die het allemaal wat makkelijker maakt. Deze toolkit bevat onder andere flyers, posters en voorbeelden voor een planning en begroting.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair