Het leven is een schilderij.

Heb je ook niet het idee dat het leven een groot schilderij is? Het ligt er maar net aan welke kleur je kiest , welke kwast en wat je schildert, waar je schildert.

Je hebt mensen die hun gehele schilderij met donkere kleuren bekladden en dit graag laten zien aan de medemens. Dat is namelijk kunst… Er zijn mensen die een schilderij met felrode kleuren schilderen en alle heftige emoties erop te zien zijn. Passie, warmte maar ook woede.

Of juist mensen die alleen maar koude kleuren willen gebruiken zoals wit, blauw en grijs…

Geen ziel hoeft er naar te kijken….Dan heb je ook nog mensen die allerlei verschillende kleuren gebruiken, door elkaar heen, vrolijk, frivool, zorgeloos en vrij. Er zijn mensen die altijd wel iets moois zien in een schilderij.

Wat ook weleens voor komt  is dat mensen sommige stukken in hun schilderij niet afmaken, dat zij hele stukken wit laten…soms door omstandigheden…soms omdat zij simpelweg niet weten wat er nog op moet komen.

Je hebt mensen die eerst een prachtig schilderij hadden maar dit hebben vergooit, door allerlei omstandigheden is het beschadigd of het wordt door iemand anders meegenomen..

Er zijn mensen die jaar in, jaar uit dezelfde kwast gebruiken omdat het vertrouwd is en veilig. Dan zijn er nog mensen die continu naar het schilderij van een ander kijken en eigenlijk de lelijke klodders op hun eigen schilderij negeren of daarmee de aandacht willen verleggen.  

Ook denken sommige mensen dat iedereen op een en dezelfde manier moet schilderen. Terwijl er zoveel verschillende manieren zijn.

Wat je ook tegenkomt zijn mensen die door (hun) ‘God’ het schilderij laten beschilderen….wat dat dan ook moge worden..de schilderij is op die manier hoe dan ook goed gelukt…menen zij…

Er zijn ook mensen die hun eigen schilderij te saai of niet mooi vinden en maar het schilderijtje van hun kindje gaan beschilderen want ja dat kan nog van alles worden…dat is nog een mooi wit doek….

Verder zijn er ook mensen die te snel schilderen…of te langzaam…met alle gevolgen van dien… Ook zijn er mensen die er om geven hun schilderij alleen met de allerduurste verf en kwast te beschilderen…maakt verder niet uit wat zij gaan schilderen of mensen die hun schilderij met de minst dure spullen maken…maar wat een mooie afbeeldingen kunnen daar uit voortkomen…het gaat erom wat je schildert..

Tijdens je leven zou je ook meerdere schilderijen kunnen maken…mits de tijd het toelaat.

Wat ik hoop is dat de mensheid inziet dat de schilderijen waardevol zijn en onze tijd hier op aarde opfleurt..het mogen beschilderen van je eigen schilderij is op zich al een zegen…wees er zuinig op…en zorg ervoor dat je aan het eind van je leven op je schilderij terugkijkt…en met trots zegt: dat heb ik nou gemaakt.

 

 

Over Miss Nessy

Miss Nessy is zeer betrokken bij de futuristische en markante wijk Rotterdam-Nesselande en verwoordt haar beleving en woongenot met opzienbarend inzicht.Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelBloemen en Happy Stones voor de omgekomen Jan Dirk Roelofsen, bouwterrein Cypruslaan Rotterdam-Nesselande
Volgend artikelOntspullen? Doneer in (Huis van de wijk) Nesselande voor de sportspullenbank! #Nesselente

5 REACTIES

  1. Leuk verhaal Nessy! Deze is wel een beetje zwaar: Wat ik hoop is dat de mensheid inziet dat de schilderijen waardevol zijn en onze tijd hier op aarde opfleurt..

  2. Bedankt voor je reactie Frank en voor het lezen van mijn column(s) en ja…ik had een wat zware bui…maar ik zal binnenkort ook wat luchtigere columns schrijven want dat vind ik net zo leuk 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.