HomeActiviteiten Nieuws NesselandeDag van de Bouw: Nesselande.INFO in Finesse (Common Green)

Dag van de Bouw: Nesselande.INFO in Finesse (Common Green)

8 juni 2025 was het Dag van de Bouw. Ook in Nesselande. Nesselande.INFO was in de opengestelde Finesse torens. De bouw van drie nieuwe woontorens aan de Common Green achter de boulevard – met 116 woningen in Nesselande – is reeds begonnen. Verhuur gaat via Woonstad.

Nieuwbouwproject finesse in Nesselande. Sociaal en midden huurwoningen.

In de drie woontorens komen 116 woningen. Ondergronds is een parkeergarage. Dit worden 54 woningen in de vrije sector en 62 woningen in de zogenoemde sociale huur.

Subtiel

Wat opviel bij ons bezoek is de subtiele ligging geklemd tussen het groen van Common Green – waar een heus park komt met bruggen en watertjes – en de Wollefoppenweg. Je kijkt als snel uit op veel groen. Wat tevens op is gevallen is de wijde opzet van de appartementen met 30-40 per toren.
Parkeren wordt opgelost op de grond van de woontorens, zodat er geen extra parkeerdruk in de wijk ontstaat.

De bouw is in volle gang.

Parkeren wordt opgelost op de grond van de woontorens, zodat er geen extra parkeerdruk in de wijk ontstaat. Ook krijgt elk gebouw een gezamenlijke fietsenstalling met een aantal oplaadpunten en een ruimte voor scootmobielen. De gebouwen met vrije sector huurwoningen krijgen ook individuele bergingen. In deze bergingen zijn geen 220 volt aansluitingen.

 

Oplevering staat voor eind 2025 gepland.

^JvD

Visuals: Woonstad Rotterdam 2022-2024

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Populair