honden uitlaten Nesselande
honden uitlaten Nesselande

In Rotterdam hebben veel inwoners een hond. Die willen zij prettig kunnen uitlaten. En anderen willen daar geen overlast van hebben. Daarom zijn er in Rotterdam uitlaat- en losloopzones en geldt een opruim- en aanlijnplicht.

Die paarse op de Wollefoppeweg is op een fietspad, handig!? Die paarse op de Brandingdijk naast een doorgaande weg waar ze geen maat houden met de snelheid. Groene zones op de Laan van Avantgarde op de middenberm. Allen hele handige zones, NOT. Begrijp de discussie dus wel.

Bekijk alle hondenuitlaatzones op de kaart hieronder. Het is mogelijk dat er op straat wijzigingen in de hondenuitlaatplaatsenĀ zijn aangebracht, die nog niet in de kaart zijn verwerkt. Rood=verboden, Paars=losloopzone, Groen=losloop met opruim.

In een uitlaatzone moet u uw hond wel aanlijnen, maar u hoeft de poep daar niet op te ruimen.

 

Op Nextdoor Nesselande een hevige discussie over de uitbreiding/her-inrichting/aanpassing van hondenuitlaatzones en dan vooral het hondenstrand aan de Zevenhuizerplas. Net als de discussie op onze Instagram over de uitlaatzones in de wijk.

 

 

En misschien kunnen ze de borden šŸš«šŸ¶ ook wat groter maken, iets van 2 bij 2 meter of zo? De meeste hondenbezitters zien ze niet altijd en denken dan dat de speeltuin juist voor honden is šŸ¤Ŗ

Aangezien het honden-bestand ook in Rotterdam in de corona-periode is toegenomen informeert de gemeente over zones in de wijk, zie de kaart boven (september 2021).

Zie ik nou goed dat t hondenstrandje GEEN losloop gebied meer is?

Zoals bekend zijn honden tussen 1 april en 1 oktober niet toegestaan op het strand Nesselande.Ā 

Klik hier voor de kaart.

 

Vorig artikel‘Rondebaan op nieuw Oeverpark wellicht na de herfstvakantie 2021 al in gebruik’
Volgend artikel[VIDEO] Groeneweg dijk afgesloten tot 15 oktober 2021 vanwege werkzaamheden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.