HomeActiviteiten Nieuws NesselandeEXCLUSIEF interview met mysterieuze Nesselande (strand) tekenaar #strand #tekening

EXCLUSIEF interview met mysterieuze Nesselande (strand) tekenaar #strand #tekening

Wellicht heeft u de tekeningen op onze sociale media al voorbij zien komen. Het zijn sfeervolle schetsen van veelal het strand en de boulevard van Nesselande. Met pentekeningen wordt een mooie sfeer op papier gezet. Een interview met deze Rotterdamse illustrator Karolina Grenczyk.  

Wie is Karolina Grenczyk?

Ik ben een Rotterdamse illustrator en als ik naar buiten ga, neem ik vrijwel altijd mijn dummy mee, want je weet maar nooit; misschien valt er iets leuks te tekenen! 

Wat is uw drive om mensen te tekenen?

Zo is mensen kijken verweven geraakt met mijn werk, want het is nuttig om ze te bestuderen en hun houding na te tekenen. Aan de andere kant is het ook leuk om je over mensen te verwonderen en je af te vragen wie ze zijn en wat ze doen. 

Waarom tekent u vooral onopvallend?

Als ik teken, probeer ik niet op te vallen, zodat mensen zich zo natuurlijk mogelijk gedragen en niet gaan poseren.

 

Aangezien ik graag zwem, teken ik ook mensen op Nesselande strand. Het is best een wonder dat er geen druppels op het papier komen! Mijn tekeningen en kleurrijke collage zijn ook te koop bij Werk aan de Muurkarolinagrenczyk.werkaandemuur.nl/nl

Heeft u enkele afbeelding die u heeft gemaakt in Nesselande?

 

  1. Klein meisje:

Terwijl ik druppelend aan de kant zat, viel dit meisje mij op, omdat ze heel geconcentreerd het zand tot een hoopje aan het kloppen was. Ze ging er helemaal in op!

Spelen aan het strand Nesselande

 

  1. Lezen aan het strand:

Deze vrouw zat helemaal in haar boek, maar keek me één keer aan en leek te twijfelen of ik haar echt aan het tekenen was. Ik vond haar houding mooi en de strepen op haar badpak en handdoek. Zelf lees ik ook graag.

Lezen strand nieuws Nesselande

 

  1. Samen Alleen:

Ik vond de compositie van twee mensen onder een parasol met een donut er tegenaan geleund mooi, maar ook de houding van moeder en zoon, want ze leken samen, maar toch alleen te zijn; elk in hun eigen wereldje verzonken.

Samen alleen strand nieuws Nesselande

 

  1. Giraffe

De vrouw met giraffe was haar kinderen, die in het water waren, in de gaten aan het houden. Voor mij waren ze niet in beeld, maar de giraffe was een herinnering aan hun aanwezigheid.

 

  1. Koppel

Dit koppel was onlangs in Parijs geweest. De man spotte mij, terwijl ik hen aan het tekenen was en kwam een kijkje nemen en een praatje maken. Hij zei dat wat ik deed hem aan de Parijse kunstenaars deed denken, een mooi compliment!

Koppel strand nieuws Nesselande

 

 

 

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular