HomeActiviteiten Nieuws NesselandeFiles in Nesselande? Wanneer stapt u op de fiets?

Files in Nesselande? Wanneer stapt u op de fiets?

dtukkk3-475x267 (2)Veel Rotterdammers gingen u al voor en gaan op de fiets naar het werk in plaats van met de auto. Gemiddeld fietsen zij 15 kilometer.

Wanneer stapt u op de fiets? Nesselanders willen best op de e-bike naar het werk, als de afstand van huis naar werk korter zou zijn. Anderen vinden de prijs van een elektrische fiets te hoog. En er zijn mensen die pas zeggen te gaan fietsen als ze de fiets veilig kunnen stallen en de fietsroutes veilig zijn.

 Steekproef

De Verkeersonderneming hield een steekproef onder deelnemers aan de kortingsregeling tweewielers. Wie minimaal twee dagen uit de auto en op de (elektrische) fiets of – scooter stapt, kan maximaal € 550,- korting krijgen op de aanschaf.

Gezondheid is de belangrijkste motivatie om op de fiets te stappen. Ook ‘tijdwinst vanwege de file’ en ‘kostenbesparing’ werden genoemd.

In Nesselande zochten we antwoord op de vraag wanneer mensen de elektrische fiets een goed alternatief zouden vinden voor de auto. De respons op deze vraag was onvoldoende om er conclusies aan te verbinden, maar geeft wel een beeld. Nesselanders willen best op de e-bike naar het werk, als de afstand van huis naar werk korter zou zijn. Wie werkt op een afstand van 25 kilometer of meer, vindt dat gewoon te ver om te fietsen. Anderen vinden de prijs van een elektrische fiets te hoog. Ook zeggen mensen pas op de fiets te willen stappen als ze die veilig kunnen stallen en als de fietsroutes veilig zijn.

Openbaar Vervoer?

Overigens bleek ook uit dit niet representatieve onderzoekje dat niet iedereen die niet fietst, dus met de auto naar het werk gaat. Met werkafstanden van 20 tot 40 kilometer kunnen we veronderstellen dat deze Nesselanders trouwe klanten zijn van het openbaar vervoer.

Weer terug naar de steekproef van De Verkeersonderneming. Die werd gehouden onder zo’n 2000 mensen die via de fietsregeling van De Verkeersonderneming en stadsregio Rotterdam met korting een elektrische fiets of – scooter aanschaften. Gezamenlijk legden zij 6 miljoen kilometer af, ongeveer 140 rondjes rond de aarde, op de tweewieler in plaats van met de auto. Fietst u met ons mee naar de 10 miljoen kilometer? Kijk op www.marktplaatsvoormobiliteit.nl voor slimme alternatieven met de fiets!

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden