HomeNesselande in de persFiles rondom Nesselande? Contactloos pinbetalen metro #gemak #ov

Files rondom Nesselande? Contactloos pinbetalen metro #gemak #ov

Metro Nesselande
Metro Nesselande

 

Sinds lente 2023 kan iedereen met een betaalpas inchecken en uitchecken in de metro, ook bij metro Nesselande. Files rondom de wijk Nesselande? Wellicht kan de metro – naar het centrum – wat verlichting brengen. Sinds woensdag 12 april 2023  hebben metroreizigers op de Hoekse Lijn, lijn B tussen Hoek van Holland en Nesselande, geen ov-chipkaart meer nodig. In- en uitchecken voor de strandmetro kan vanaf nu met je betaalpas of creditcard. 

Hiervoor is  een geldige betaalpas nodig waarbij contactloos betalen is ingesteld. Er dient rekening mee te worden gehouden dat het volle tarief gerekend wordt en dat kortingen niet worden toegepast. Het inchecken met je betaalpas is een nieuwe manier om het reizen met het Openbaar vervoer aantrekkelijk te maken voor de doelgroep die incidenteel met het ov reist en het aanmaken of het kopen van een kaartje een “gedoe” is.

Naast de betaalpas kun je, als je je telefoon ervoor hebt ingesteld, ook inchecken met je telefoon. Wel zo handig als je je portemonnee bent vergeten. Houd er dan ook weer rekening mee dat er geen kortingen worden toegepast en je het volle tarief betaald.

Wat als ik rood sta of vergeet uit te checken?

Met de huidige ov-chipkaart laad je vooraf saldo op, met je bankpas betaal je achteraf. Je kunt inchecken als je rood staat, maar als je niet genoeg saldo hebt op het moment dat de bank wil afrekenen, is er een probleem. Dan kom je op de zogeheten weigerlijst te staan en kun je pas weer reizen met het openbaar vervoer als je je rekening hebt aangevuld zodat het bedrag wel kan worden afgeschreven.

Vergeet je uit te checken bij stations die geen tourniquette heben zoals Graskruid, Hesseplaats en de meeste kleinere stations in Alexander, dan is de procedure vergelijkbaar met die van de huidige ov-chipkaart: op de website of de app van OV-pay geef je door hoe je gereisd hebt en dat je bent vergeten uit te checken.

De OV kaart gaat verdwijnen en wordt vervangen door de OV Pas
de ov-pas. De ov-chipkaart bestaat al 16 jaar en is qua techniek en veiligheid toe aan vervanging, legt de woordvoerder van OVpay uit. De OV-pas is onder meer bedoeld voor reizigers met een abonnement, studenten en mensen die anoniem willen reizen of liever geen bankaart  willen gebruiken. De ov-pas wordt al voor het verdwijnen van de chipkaart geïntroduceerd. Hij verschijnt als een fysieke kaart en als  digitale pas op je telefoon, via een APP. Zo kun je ook met je mobiele telefoon inchecken met je ov-pas.
Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular