HomeActiviteiten Nieuws NesselandeGemeente Rotterdam: De (corona)regels met schaatsen op natuurijs #Nesselande

Gemeente Rotterdam: De (corona)regels met schaatsen op natuurijs #Nesselande

In Rotterdam(-Nesselande) zijn veel plaatsen om de ijzers onder te binden. Maar doe het wel op een veilige manier. We doen een beroep op het gezonde verstand van iedereen.

Zorg dat u fit bent en uw materiaal in orde is. Ongelukken op het ijs zijn een extra belasting voor de zorg. De ziekenhuizen zijn vol en druk met het bestrijden van corona. Dus schat goed in wat uw niveau is en of het verantwoord is om te gaan schaatsen.

Regels voor schaatsen op natuurijs

Rotterdam volgt de regels die het Rijk heeft opgesteld voor het schaatsen op natuurijs. Voor heel Rotterdam geldt:

  • Er zijn geen georganiseerde wedstrijden en geen toertochten. Er zijn geen bankjes, kleedhokjes of EHBO. Voor de verkoop van een warme chocolademelk of erwtensoep gelden dezelfde coronaregels als voor andere horeca. Alleen afhalen, voldoende afstand en geen zitplaatsen of ruimte om te verblijven.
  • Er zijn verenigingen die al jaren op een afgesloten eigen terrein schaatsen organiseren. Zij mogen dat blijven doen omdat dan voorwaarden goed te regelen zijn, zoals tijdslots met maximale aantal schaatsers, 1,5 meter afstand houden, parkeren en bijvoorbeeld EHBO. Het is niet toegestaan om nu een stukje land of parkeerplaats onder te spuiten en schaatsen te organiseren, als u dat hiervoor niet heeft gedaan.
  • Mensen komen bij elkaar en dan is er risico op verspreiding van het coronavirus. Dus geef elkaar de ruimte en houd altijd 1,5 meter afstand. Daarnaast zorgt het voor meer reisbewegingen, iets wat we liever niet hebben in deze tijd. Schaats dus dicht bij huis.
  • Als het te druk is op of rond het ijs kan de gemeente ingrijpen. De gemeente kan wegen of parkeerplaatsen afzetten zoals dat ook in parken en bij het strand is gedaan. We vragen mensen dan niet meer te komen.
Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular