Gebouw Architectuur Modern - Gratis foto op Pixabay

Speciaal voor de Rotterdam Architectuur Maand organiseren kerken, moskeeën, tempels en synagogen activiteiten door de hele stad. Dit doen zij onder de titel ‘Heilige Huisjes’ van 28 mei tot en met 4 juni 2022. Doel van het programma is om Rotterdammers kennis te laten maken met religieuze gebouwen in de stad. Op heiligehuisjesrotterdam.nl staan alle deelnemende locaties, partners en activiteiten, en kunnen bezoekers zelf een programma samenstellen.

“Mooi dat er een gevarieerd programma is waar veel gebedshuizen aan meedoen,” reageert wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur & Toerisme). “Elke plek heeft wel een verhaal: of het nu een grote monumentale kerk is, een synagoge of moskee in een verbouwde school of een hindoetempel achter een onopvallende gevel. En het zegt natuurlijk iets over Rotterdam en Rotterdammers. Prachtig!” Wethouder Kasmi opent Heilige Huisjes op vrijdagmiddag 27 mei in Citykerk Het Steiger.

Breed programma

Rotterdammers kunnen verschillende gebedshuizen ontdekken in een breed programma. Zo organiseert de Michaëlkerk een lezing over organische architectuur en zijn er rondleidingen door de Mevlana Moskee, Eritrees-Orthodoxe Kerk, boeddhistische tempel Phuntsok Chö Ling en de synagoge van de Liberaal Joodse Gemeente. In St. Mary’s Church is er spoken word, een tweedehands boekenmarkt en een lezing over Rotterdamse gebedshuizen. Verhalenhuis Belvédère organiseert tours langs gebedshuizen op Zuid.

#heiligehuisjesrotterdam

Kunstliefhebbers kunnen terecht bij open ateliers en exposities in de Pauluskerk, de Familiekerk en de Kerk van de Nazarener. In Rotterdam-Oost organiseert het Leger Des Heils een tweedehands kledingmarkt. Voor een concert kun je aanschuiven bij de Grote Kerk Overschie, de Doopsgezinde Kerk, de Hillegondakerk en Pro Rege. En de Dorpskerk Hoek van Holland organiseert een cabaretshow. Het volledige programma staat sinds 2 mei op de website: heiligehuisjesrotterdam.nl. Met de hashtag #heiligehuisjesrotterdam worden ook op sociale media berichten gedeeld en worden Rotterdammers gevraagd mee te praten over de toekomst van religieuze gebouwen.

Netwerk en samenwerking

Het initiatief van ‘Heilige huisjes’ komt van de gemeente Rotterdam en De Kerkvernieuwers. De gemeente heeft sinds 2020 de Aanpak religieuze gebouwen dat als doel heeft te werken aan een duurzame toekomst voor deze gebouwen. De Kerkvernieuwers vormen een stichting die zich landelijk inzet voor maatschappelijk gebruik van kerkgebouwen.Disclaimer Nesselande.info/Rotterdam-Nesselande.nl
  • Bij gebruik van ons contactformulier worden geen gegevens bewaard; wij ontvangen een mail via het formulier en gebruiken deze mail alleen voor de eventuele beantwoording. 
  • Niets op dit blog mag zonder toestemming worden gekopieerd of gebruikt. Wilt u tekst, foto’s of video gebruiken? Vraag het via een e-mail en we kunnen zien wat mogelijk is.
  • De informatie van de artikelen zijn nagetrokken op het moment van schrijven en wij lopen  geregeld artikelen na om ze op juistheid te controleren. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is; stel ons via een email op de hoogte van de onjuiste info en/of verzoek tot aanpassing. Mailadres: redactie@nesselande.info.  
Vorig artikelOnduidelijkheid over nieuwe fiets-/loop-/brommerpaden door Common Green en Oeverpark @Rotterdam heen
Volgend artikelRotterdammer overleden na mishandeling bij Club Blu, Prins Alexander

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.