HomeActiviteiten Nieuws NesselandeHoofdweg Nesselande per 8 oktober 2019 weer in twee richtingen open

Hoofdweg <> Nesselande per 8 oktober 2019 weer in twee richtingen open

 

Hoofdweg Nesselande Capelle
Hoofdweg Nesselande Capelle

Nesselande kende veel vertragingen in de ochtend- en middagspits richting de Hoofdweg. Door werkzaamheden – nog tot in december 2019 – was een rijrichting afgesloten met veel alternatief verkeer via Zevenkamp en Ommoord, maar ook veel files rondom en in de wijk. Per dinsdag 8 oktober 2019 is de Hoofdweg weer geheel open in twee rijrichtingen.

De Gemeente Rotterdam, gebied Prins Alexander, meldt verder op Rotterdam.nl:

Oponthoud blijft beperkt

Fase twee van de reconstructie Hoofdweg is op maandag 9 september gestart. Bij het opbreken van de wegverharding werd al snel de eerste uitdaging zichtbaar. De situatie onder de grond is duidelijk anders dan van tevoren bekend. Dit betekent dat er aanvullende werkzaamheden nodig zijn waardoor extra tijd nodig is. Om ervoor te zorgen dat het oponthoud beperkt blijft, heeft het projectteam van Rotterdam en BAM infra zich gebogen over de mogelijkheden om tot een goede oplossing te komen.

Gelukkig is de conclusie dat het oponthoud beperkt kan blijven. Door een slimme aanpak duurt de huidige uitvoeringsfase zes werkdagen langer. Het combineren van werkzaamheden zorgt er vervolgens voor dat deze tijd in de volgende fase weer wordt ingelopen. De huidige verkeerssituatie blijft tot en met 8 oktober bestaan. Dat is één week langer dan eerder is aangegeven. De einddatum voor het project blijft gelijk: eind december.

Verkeer in één richting nodig tot 8 oktober
• Doorgaand verkeer vanuit Capelle a/d IJssel richting Nieuwerkerk a/d IJssel heeft altijd doorgang.
• Doorgaand verkeer vanuit Nieuwerkerk a/d IJssel richting Capelle a/d IJssel volgt een omleiding via Europalaan > Batavierlaan > Kerklaan > N219 en de Burgemeester Beresteijnlaan.
• De rotonde bij de Laan van Avant-Garde is beschikbaar voor afslaand verkeer, inclusief bestemmingsverkeer, vanuit Nesselande richting Nieuwerkerk aan den IJssel.
• Bewoners en bedrijven langs de parallelweg van de Hoofdweg hebben een vignet ontvangen.

Wanneer bestemmingsverkeer met het verkeer vanuit Capelle meerijdt, kunnen zij afslaan bij de parallelweg. Bezoekers van de Hoofdweg kunnen zich melden bij de verkeersregelaar.
Door het aanbrengen van tijdelijke verkeervoorzieningen kan verkeer tussen de Schollevaartse Dreef en de Laan van Avant-Garde vanaf dinsdag 8 oktober weer in twee richtingen langs de werkzaamheden rijden. Met uitzondering van het aanbrengen van het asfalt.

Meer informatie
Bent u nieuwsgierig naar onze aanpak en de verkeerssituaties die u kunt verwachten? Bekijk dan de informatiefolder en/of de faseringstekening. Deze zijn beschikbaar via onderstaande communicatiemiddelen.

Volg het actuele nieuws via www.rotterdam.nl/hoofdweg of www.rotterdamonderweg.nl of download de gratis ‘BAM infra projecten’ app op uw smartphone voor actuele informatie, planning en omleidingsroutes.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

Populair