HomeActiviteiten Nieuws NesselandeIn 2022 zijn in Rotterdam 750 bewonersinitiatieven ingediend

In 2022 zijn in Rotterdam 750 bewonersinitiatieven ingediend

Nieuws Nesselande foto
Nesselande.INFO foto (C) 2022

Elke wijk heeft een eigen budget voor bewonersinitiatieven. Ook Nesselande waar het aantal indiende idee-en spijtig bijna nihil is. Heeft u een goed plan voor uw eigen wijk? Het opvrolijken van de Kosboulevard? Meer sportvelden? Meer natuurspeelplekken? Meer openbare tuintjes? Meer kinderactiviteiten? 

Dan kunt u subsidie aanvragen om uw plan uit te voeren. U kunt subsidie aanvragen door het indienen van een bewonersinitiatief.

U kunt het hele jaar indienen

Bij uw aanvraag stuurt u een activiteitenplan mee. In het activiteitenplan beschrijft u de activiteiten waarvoor u subsidie aanvraagt.

Heeft u een goed plan voor uw eigen wijk? Vraag dan subsidie aan om dit plan uit te voeren en dien een bewonersinitiatief in. Een bewonersinitiatief is altijd een plan voor, door en van de wijk.

In 2022 jaar dienden meer dan 750 stadsgenoten een bewonersinitiatief. Kleine initiatieven zoals het aanleggen van een geveltuin of het organiseren van kinderactiviteiten in de wijk. En ook grotere initiatieven als een natuurspeelplek, een kledingbank voor de wijk of een vakantieprogramma voor thuisblijvende ouderen.

Heel verschillende plannen, maar altijd een plan om de wijk mooier, groener of socialer te maken.

Online indienen gaat via Mijn Rotterdam

U kunt uw bewonersinitiatief voor dit jaar online indienen via Mijn Rotterdam. Ook kunt u uw aanvraag indienen door een formulier in te vullen en op te sturen. Het formulier kunt ophalen bij een Wijkhub of Huis van de Wijk, of u kunt het aanvragen via het telefoonnummer 14 010. U kunt uw initiatief het hele jaar indienen.

Tips en voorbeelden

Op Mijn Rotterdam vindt u de regels voor het aanvragen van een bewonersinitiatief, veelgestelde vragen en een gereedschapskist. In de kist vindt u tips en voorbeelden om van uw initiatief een succes te maken. Op Mijn Rotterdam vindt u heel veel voorbeelden van initiatieven uit heel Rotterdam die subsidie hebben gekregen. 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden