HomeGemeenteANWB: 'N219 en A20 Rotterdam in top 10 files' #fileinfarct #vijfdedorp

ANWB: ‘N219 en A20 Rotterdam in top 10 files’ #fileinfarct #vijfdedorp

Afbeelding

Aan het begin van het nieuwe jaar 2023 gaan we – richting de eerste vakanties –  wederom naar een drukke periode op de weg. Waar de bouw van het Vijfde Dorp (8000 woningen in de polder tegenover Nesselande langs de N219) nog niet is begonnen, is een file-infarct op termijn niet te vermijden. Zie ons archief over het Vijfde Dorp en het missen van een verkeersplan om een file-infarct te voorkomen.

Polders Vijfde Dorp Nesselande bouw

Begin januari 2023 deelt de ANWB de jaarlijkse top 10 van files. Opvallend is dat de N219 (die van en naar de A20 leidt vanuit en naar Nesselande) ook in de top 10 van files staat bij de n-wegen, de provinciale wegen. De file begint al vroeg bij de afslag op de A20 en gaat over in de N219, wat statistisch een gek beeld geeft, maar voor veel vertraging zorgt.

A20 en nu ook de N219 in top n-wegen

De A20 rondom Rotterdam staat al jaren in het filelijstje van de ANWB. De dinsdag en donderdag zijn de meest drukke dagen van de week aangezien er dan veel naar kantoor wordt gereisd, anders dan het populaire thuiswerken.

Er is ook positief nieuws:  de forenzen – zoals in Nesselande – verspreiden zich beter in de ochtendspits. Het hoogtepunt van de files is daarom opgeschoven naar 8.30 uur ipv 8 uur.

De Rotterdamse, lokale politiek kent spijtig geen enkele focus op de huidige fileproblemen rondom het gebied Nesselande als ook het voorkomen van structurele file-infarcten de komende jaren door de komst van het Vijfde Dorp.

De ANWB meldt qua filezwaarte (de lengte-duur):

Filezwaarte kwartaal 2 t/m 4 2022

(in de drukste provincies vergeleken met 2019)

  • Noord-Holland -26%
  • Utrecht -18%
  • Zuid-Holland -13%
  • Gelderland -9%
  • Noord-Brabant -4%

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular