HomeGemeente10 januari 2022 start werkzaamheden Prins Alexanderlaan

10 januari 2022 start werkzaamheden Prins Alexanderlaan

De Hoofdweg en Prins Alexanderlaan zijn en worden flink verbouwd. Januari 2022 starten de werkzaamheden aan de Prins Alexanderlaan, achter het Alexandrium in Prins Alexander. Voor Nesselanders een vitale hoofdader voor onder andere het bereiken van het stadscentrum en middelbare scholen.

In de afgelopen drie jaar is het zuidelijke en middendeel van de Prins Alexanderlaan (tussen de Capelseweg en de Hoofdweg) aangepakt. De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Er ligt nu stil asfalt, het riool is gedeeltelijk vervangen en in de middenberm is een natuurvriendelijke wateropvang aangelegd. De parkeerplaats bij metrostation Oosterflank heeft nieuwe bestrating en de verkeerslichten op de kruisingen met de Prinsenlaan en Grote Beer zijn vervangen.

Onderhoud

Vanaf 10 januari 2022 tot en met half juli 2022 voert de gemeente onderhoud uit in het deel van de Prins Alexanderlaan tussen de Hoofdweg en de President Rooseveltweg.
In het weekend van 8 en 9 januari wordt de omleidingsroute uitgezet, zodat de aannemer op 10 januari kan starten met de werkzaamheden.

Persleiding onder Hoofdweg vervangen

De rioolpersleiding onder de Hoofdweg is vervangen door middel van een (gestuurde) boring. Dit is een techniek die we in Rotterdam steeds vaker gebruiken. Er zijn geen grote bouwputten nodig en er is minder overlast voor het verkeer en omwonenden.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular